Κλείσιμο

Επίσκεψη του αναπληρωτή γγ του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα

Επίσημη επίσκεψη στη Βόρεια Κορέα θα πραγματοποιήσει από αύριο μέχρι και την Παρασκευή ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Αμερικανός Τζέφρι Φέλτμαν, που είναι αρμόδιος για τις Πολιτικές Υποθέσεις για συνομιλίες σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος που ανησυχούν τον ΟΗΕ.

Την είδηση της επίσκεψης του κ Φέλτμαν στη Βόρεια Κορέα έκανε γνωστή ο εκπρόσωπος του Οργανισμού Στεφάν Ντουζάριτς ο οποίος δεν διευκρίνισε αν θα υπάρξει συνάντηση με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ-ουν. 

Ο κ Φέλτμαν θα έχει συνομιλίες με ξένους διπλωμάτες και θα επισκεφθεί την ανθρωπιστική αποστολή του ΟΗΕ στη Βόρεια Κορέα.

Η επίσκεψη του αναπληρωτή γενικού γραμματέα πραγματοποιείται μετά από σειρά προσκλήσεων από πλευράς της Πιονγκιάνγκ για πολιτικό διάλογο με τον ΟΗΕ σύμφωνα με τον Ντουζάριτς.

Σημειώνεται ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Νότια Κορέα προχώρησαν τη Δευτέρα στα μεγαλύτερα στρατιωτικά γυμνάσια που έχουν διεξαχθεί στην ιστορία, μια κίνηση που σύμφωνα με τη Βόρεια Κορέα σπρώχνει την κορεατική χερσόνησο στο «χείλος του πυρηνικού πολέμου».
Πηγή: skai.gr