Κλείσιμο

Γερμανία: Αναζητείται ο αποστολέας του ύποπτου μηχανισμού στο Πότσδαμ

Τον αποστολέα ενός ύποπτου μηχανισμού που ανακαλύφθηκε χθες κοντά σε χριστουγεννιάτικη αγορά του Πότσδαμ, νοτιοδυτικά του Βερολίνου, αναζητά σήμερα η γερμανική αστυνομία, σχεδόν έναν χρόνο μετά την τζιχαντιστική επίθεση εναντίον μιας παρόμοιας αγοράς της πρωτεύουσας.

«Ερευνάμε εντατικά προς όλες τις κατευθύνσεις. Χθες εντοπίστηκε ο μηχανισμός και εξουδετερώθηκε αλλά δεν προς το παρόν δεν έχει γίνει καμία σύλληψη», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος της αστυνομίας του Πότσδαμ.

Η χριστουγεννιάτικη αγορά χθες εκκενώθηκε μερικώς και σήμερα αναμένεται να επαναλειτουργήσει κανονικά, με ενισχυμένες αστυνομικές δυνάμεις στο κέντρο της τουριστικής και εύπορης αυτής πόλης, διευκρίνισε η ίδια. 

Οι αρχές προσπαθούν να ταυτοποιήσουν τον αποστολέα του πακέτου που παραδόθηκε χθες σε φαρμακείο που βρίσκεται δίπλα ακριβώς από τη χριστουγεννιάτικη αγορά. Ο μηχανισμός είναι κυλινδρικός με καλώδια, μπαταρίες και καρφιά και περιείχε πιθανόν πυρίτιδα, αλλά όχι πυροκροτητή.

Δεν έχει ακόμα διευκρινιστεί αν στόχος του αποστολέα του πακέτου ήταν η χριστουγεννιάτικη αγορά ή το φαρμακείο. «Και οι δύο επιλογές είναι πιθανές», δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών του κρατιδίου του Βραδεμβούργου, Καρλ-Χάιντς Σρέτερ.
Πηγή: skai.gr