Κλείσιμο

Αφρική: Η Ιντερπόλ συνέλαβε 40 διακινητές και έσωσε 500 ανθρώπους

Σαράντα ύποπτους διακινητές συνέλαβε η Ιντερπόλ σε επιχειρήσεις μεγάλης κλίμακας που διεξήγαγε σε χώρες της Δυτικής Αφρικής, καταφέρνοντας έτσι να διασώσει 500 ανθρώπους. 

Η επιχείρηση διεξήχθη σε μια περίοδο που έχει ξεσπάσει παγκόσμια κατακραυγή μετά την προβολή ενός ντοκιμαντέρ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNN που έδειχνε Αφρικανούς να πωλούνται σε σκλαβοπάζαρα στη Λιβύη, μια χώρα που αποτελεί σημείο μετάβασης πολλών μεταναστών που προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη. 

Σύμφωνα με την Ιντερπόλ οι 236 από τους 500 ανθρώπους που διασώθηκαν ήταν ανήλικοι και διασώθηκαν σε ταυτόχρονες επιχειρήσεις στο Τσαντ, το Μαλί, τη Μαυριτανία, τον Νίγηρα και τη Σενεγάλη ενώ συνελήφθησαν 40 ύποπτοι διακινητές.

«Τα αποτελέσματα της επιχείρησης υπογραμμίζουν τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι δυνάμεις επιβολής του νόμου στην αντιμετώπιση της εμπορίας ανθρώπων στην περιοχή του Σάχελ», είπε η συντονίστρια της επιχείρησης, Ινοσέντια Απόβο.

Οι 40 διακινητές αντιμετωπίζουν κατηγορίες όπως εμπορία ανθρώπων, εκμετάλλευση ανηλίκων και εξαναγκαστική εργασία. «Κατηγορούνται ότι ανάγκαζαν τα θύματα να επιδίδονται σε διάφορες δραστηριότητες, από επαιτεία μέχρι πορνεία», σημειώνεται στην ανακοίνωση.
Πηγή: skai.gr