Ζιμπάμπουε: Ξεκίνησε τη διαδικασία καθαίρεσης του Μουγκάμπε η Βουλή

Η άρνηση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε να παραιτηθεί των καθηκόντων του φέρνει τη Βουλή ένα βήμα πριν από την συνταγματική καθαίρεσή του.

Η Βουλή στη Ζιμπάμπουε εκίνησε τις διαδικασίες για την καθαίρεση του Ρόμπερτ Μουγκάμπε από την θέση του Προέδρου της χώρας, όπως μεταδίδουν διεθνή μέσα. Πιθανότερος αντικαταστάτης του επί σχεδόν 40 χρόνια Προέδρου της χώρας είναι ο πρώην αντιπρόεδρος Emmerson Mnangagwa ο οποίος μάλιστα τόνισε σήμερα πως «πρέπει να σεβαστεί τη θέληση του λαού και να αποχωρήσει».

Σημειώνεται πως εδώ και μία εβδομάδα που ο Μουγκάμπε έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τον στρατό είναι μαζικές οι διαδηλώσεις εναντίον του. Αξίζει επίσης να υπογραμμιστεί πως εναντίον του φαίνεται να τάσσεται και το μεγαλύτερο κομμάτι της Βουλής και του υπουργικού συμβουλίου. Σε έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε σήμερα ο Μουγκάμπε ελάχιστοι ήταν οι υπουργοί της κυβέρνησης που παραβρέθηκαν.

Ο στρατός έχει τονίσει πως δεν προχωρά σε κανένα πραξικόπημα και ο πολιτικός κόσμος της χώρας τονίζει πως όλα γίνονται με βάση το σύνταγμα και τους νόμους για το καλό του λαού και της χώρας.
Πηγή: skai.gr