Κλείσιμο

Πράσινος πάπας: Η μυωπική ανθρώπινη δραστηριότητα καταστρέφει το περιβάλλον

Τη «μυωπική ανθρώπινη δραστηριότητα» κατήγγειλε ο πάπας Φραγκίσκος με αφορμή το φαινόμενο του θερμοκηπίου, αλλά και την άνοδο της στάθμης των θαλάσσιων υδάτων. 

Στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Διάσκεψης για το Κλίμα, που στόχο έχει να εξειδικεύσει τη Συμφωνία του Παρισιού για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, ο πάπας παρότρυνε τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις εκπομπές ρύπων. 

Ο Φραγκίσκος συναντήθηκε με αντιπροσωπεία ηγετών του Ειρηνικού στο Βατικανό και τους είπε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες τους για την αύξηση της στάθμης των υδάτων και τα όλο και πιο έντονα καιρικά συστήματα που απειλούν τα μικρά νησιά τους.

Κατήγγειλε ειδικότερα την κατάσταση των ωκεανών, όπου η υπεραλίευση και η ρύπανση από πλαστικά και μικροπλαστικά σκοτώνουν ιχθυαποθέματα και τη θαλάσσια ζωή, τα οποία είναι κρίσιμα για την επιβίωση των νησιών του Ειρηνικού.

Ενώ υπάρχουν αρκετές αιτίες για την κλιματική αλλαγή, είπε ο πάπας, δυστυχώς πολλές από αυτές οφείλονται στην κοντόφθαλμη ανθρώπινη δραστηριότητα που συνδέεται με συγκεκριμένους τρόπους εκμετάλλευσης των φυσικών και ανθρώπινων πόρων, οι επιπτώσεις των οποίων φτάνουν τελικά στο βυθό των ωκεανών. 

Πηγή: skai.gr