Γερμανία και ΕΕ στηρίζουν τη Μαδρίτη για τη φυλάκιση των καταλανών υπουργών

Τη στήριξή τους στη Μαδρίτη για τους χειρισμούς της στην κρίση στην Καταλονία εξέφρασαν η ΕΕ και η γερμανική κυβέρνηση, μια μέρα μετά τη φυλάκιση των οκτώ καθαιρεθέντων υπουργών της αυτονομιστικής κυβέρνησης.

«Για την ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Γερμανίας η Ισπανία είναι ένα κράτος δικαίου και ως κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν βλέπω κανέναν λόγο να σχολιάσω τις αποφάσεις ισπανικών δικαστηρίων», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Στέφεν Ζάιμπερτ.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή αρνήθηκε από την πλευρά της να επέμβει στο ζήτημα του ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκδόθηκε για τον Κάρλες Πουιζδεμόν. «Το ζήτημα αφορά εξ ολοκλήρου τις δικαστικές αρχές, την ανεξαρτησία των οποίων σεβόμαστε πλήρως», είπε η εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ανίκα Μπράιτχαρτ. 

«Παραμένει σημαντικό για εμάς να διατηρηθούν η ενότητα και η συνταγματική τάξη της Ισπανίας. Αυτό είναι το κυριότερο ζήτημα που μας ενδιαφέρει», δήλωσε επίσης ο εκπρόσωπος της Άνγκελα Μέρκελ, προσθέτοντας ότι το Βερολίνο «υποστηρίζει την ξεκάθαρη θέση του επικεφαλής της ισπανικής κυβέρνησης» Μαριάνο Ραχόι.
Πηγή: skai.gr