Έρευνα στο Χίθροου αφού πλάνα ασφαλείας βρέθηκαν σε δρόμο του Λονδίνου

Εσωτερική έρευνα άρχισε το διεθνές αεροδρόμιο Χίθροου του Λονδίνου αφότου ένα στικάκι μνήμης USB που περιείχε διαβαθμισμένες πληροφορίες ασφαλείας φέρεται να βρέθηκε εγκαταλελειμμένο σε δρόμο της βρετανικής πρωτεύουσας.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Sunday Mirror, η οποία υποστηρίζει ότι παρέλαβε το στικάκι από τον άνδρα που το βρήκε, τα αρχεία που περιέχει η συσκευή περιγράφουν τα μέτρα ασφαλείας που τίθενται σε εφαρμογή όταν ταξιδεύει η βασίλισσα Ελισάβετ, το πρόγραμμα περιπολιών που προστατεύουν τον αερολιμένα από τυχόν βομβιστές καμικάζι, χάρτες με τις κάμερες ασφαλείας και σήραγγες σύνδεσης με το τραίνο Heathrow Express.

Το στικάκι, σύμφωνα με την «Mirror», περιέχει 76 φακέλους όμως ουδείς είναι κρυπτογραφημένος ούτε απαιτείται κωδικός πρόσβασης.

Η διοίκηση του Χίθροου ανακοίνωσε ότι έχει επανεξετάσει τα μέτρα ασφαλείας και έχει την πεποίθηση ότι ο αερολιμένας είναι ασφαλής.

Προσέθεσε ωστόσο ότι ερευνά πώς το στικάκι χάθηκε και λαμβάνει μέτρα ώστε να αποτραπεί επανάληψη παρόμοιου περιστατικού στο μέλλον.

Η Βρετανία έχει γίνει στόχος σειράς τρομοκρατικών επιθέσεων τον τελευταίο έτος.
Πηγή: skai.gr