Ιαπωνία: Αυξημένη η συμμετοχή στις εκλογές, παρά την έλευση του τυφώνα Λαν

Αυξημένο είναι το ποσοστό συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στην Ιαπωνία σε σχέση με τις εκλογές του 2014, παρά τις καταρρακτώδεις βροχές που σαρώνουν το αρχιπέλαγος καθώς ο ισχυρός τυφώνας Λαν έχει πλησιάσει τη χώρα.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση 15,64 εκατομμύρια ψηφοφόροι, από τα συνολικά 100 εκατομμύρια, ψήφισαν εκ των προτέρων στη χώρα, ένας αριθμός ρεκόρ, καθώς στην Ιαπωνία, δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες να ψηφίζουν ημέρες πριν από την ημερομηνία των εκλογών.

Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι άνεμοι που σαρώνουν τη νότια Ιαπωνία προκάλεσαν την ακύρωση εκατοντάδων πτήσεων και προβλήματα στη λειτουργία των σιδηροδρόμων.

Ο τυφώνας Λαν αναμένεται να πλησιάσει το Τόκιο αύριο το πρωί πριν αλλάξει πορεία και κατευθυνθεί προς τον Βόρειο Ειρηνικό. Χθες συνοδευόταν από ανέμους ταχύτητας έως 232 χλμ. την ώρα.

Στην τελευταία προεκλογική ομιλία του, στην εμπορική συνοικία Ακιχαμπάρα, στο Τόκιο, ο Σίνζο Άμπε, ο οποίος αναμένεται να εξασφαλίσει ευρεία πλειοψηφία και νέα θητεία δεσμεύτηκε χθες να αντιμετωπίσει τις απειλές της Βόρειας Κορέας, η οποία έχει διαμηνύσει ότι θα «βουλιάξει» τα ιαπωνικά νησιά, πάνω από τα οποία έχουν περάσει βαλλιστικοί πύραυλοι που δοκίμασε
Πηγή: skai.gr