Μία νεκρή από την καταιγίδα Ophelia στην Ιρλανδία

Μία γυναίκα στην πόλη Γουότερφορντ στη νοτιοδυτική Ιρλανδία σκοτώθηκε όταν οι ισχυροί άνεμοι της καταιγίδας Ophelia ξερίζωσαν δέντρο το οποίο καταπλάκωσε το αυτοκίνητό της.

Ο εξασθενημένος τυφώνας από τον Ατλαντικό εξακολουθεί να αποτελεί απειλή για την ανθρώπινη ζωή και ήδη στο Κορκ της Ιρλανδίας έχει καταγραφεί ριπή ανέμου ταχύτητας 156 χιλιομέτρων/ώρα.

Περίπου 120.000 κατοικίες και επιχειρήσεις είναι ήδη χωρίς ρεύμα από το μεσημέρι και όλα αυτά, όπως προειδοποιούν οι μετεωρολόγοι, ενώ η καταιγίδα θα συνεχίσει να πλήττει με αμείωτη ένταση την Ιρλανδία μέχρι αργά το απόγευμα.

Ο Πρωθυπουργός της Ιρλανδίας Λίο Βαράντκαρ απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες να μην κυκλοφορούν στους δρόμους και να απομακρυνθούν από τις ακτές, κάνοντας λόγο για έκτακτη κατάσταση σε κάθε σημείο της χώρας.

Οι βρετανικές αρχές, εν τω μεταξύ, έχουν επεκτείνει τον πορτοκαλί συναγερμό ώστε πλέον να ισχύει εκτός από τη Βόρεια Ιρλανδία για περιοχές της Σκωτίας, της δυτικής Αγγλίας και της Ουαλίας. Σε ισχύ είναι και προειδοποιήσεις για πλημμύρες σε αυτές τις περιοχές.
Πηγή: skai.gr - Θανάσης Γκαβός, Λονδίνο