«Συμφωνία Μέρκελ και Χριστιανοκοινωνιστών» για το προσφυγικό

Σε συμφωνία όσον αφορά την προσφυγική πολιτική κατέληξαν, σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου Reuters, οι Χριστιανοδημοκράτες της Άνγκελα Μέρκελ και οι Χριστιανοκοινωνιστές σύμμαχοί τους της Βαυαρίας, μετά την πρώτη ημέρα διερευνητικών επαφών για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης στη Γερμανία.

Οι Χριστιανοκοινωνιστές, που έχασαν 10 μονάδες στις εκλογές του Σεπτεμβρίου κυρίως λόγω διαρροών στα δεξιά τους, είχαν ζητήσει να οριστεί ως ετήσιο πλαφόν η υποδοχή 200.000 προσφύγων.

Οι πηγές του Reuters δεν διευκρίνισαν εάν η εν λόγω πρόταση έγινε δεκτή από την παράταξη της καγκελαρίου ή αν υπήρξαν τροποποιήσεις, με δεδομένο ότι η κ. Μέρκελ έχει πολλές φορές απορρίψει την ιδέα του πλαφόν.

Εάν οι πληροφορίες για συμφωνία επιβεβαιωθούν, θα σημαίνει ότι έχει λυθεί ένα από τα μεγαλύτερα πρώτα εμπόδια στη συγκρότηση κυβερνητικού συνασπισμού.

Πέραν των Χριστιανοκοινωνιστών, η κ. Μέρκελ επιζητά τη συνεργασία των Ελεύθερων Δημοκρατών, που έχουν ταχθεί υπέρ της μείωσης των αφίξεων προσφύγων, και των Πράσινων, που επιθυμούν μία πιο ανοιχτή προσφυγική πολιτική.
Πηγή: skai.gr