Δεν αντιμετωπίζεται ως τρομοκρατική η σύγκρουση στο Λονδίνο (upd)

Ως αυτοκινητιστικό ατύχημα κι όχι ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζεται πλέον το περιστατικό που έλαβε χώρα το απόγευμα κοντά στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας στο Λονδίνο, όπως ανακοίνωσε η Σκότλαντ Γιάρντ.

Ατυτοκίνητο ανέβηκε στο πεζοδρόμιο και τραυμάτισε 11 ανθρώπους, προκαλώντας συναγερμό.

Εννέα από τους τραυματίες χρειάστηκε να διακομιστούν σε νοσοκομεία, κυρίως με χτυπήματα στο κεφάλι και στα πόδια, σύμφωνα με την υπηρεσία ασθενοφόρων της βρετανικής πρωτεύουσας. Κανένας από τους τραυματίες δεν βρίσκεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ένας άνδρας τέθηκε υπό κράτηση στο σημείο του ατυχήματος, συνελήφθη και παραμένει κρατούμενος αστυνομικό τμήμα στο βόρειο Λονδίνο.

Η ταυτότητα του άνδρα που κρατήθηκε δεν είναι γνωστή. Φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης εικονίζουν έναν άνδρα ξαπλωμένο μπρούμυτα έδαφος, με τέσσερις άλλους να τον κρατούν ακινητοποιημένο. Δεν είναι γνωστό εάν πρόκειται για τον ύποπτο.

Για το περιστατικό ενημερώθηκε νωρίτερα η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι και ο δήμαρχος Σαντίκ Καν, ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους να αποφύγουν την περιοχή όσο οι έρευνες βρίσκονται σε εξέλιξη.

Μολονότι το περιστατικό δεν αντιμετωπίζει ως τρομοκρατικό, η κινητοποίηση που ακολούθησε φανερώνει το βαθμό ανησυχίας που επικρατεί στην Ευρώπη, υπό τη σκιά των δεκάδων τρομοκρατικών επιθέσεων που έχουν λάβει χώρα την τελευταία τριετία, ειδικά στη Βρετανία και τη Γαλλία.

Το επίπεδο αντιτρομοκρατικού συναγερμού στο Ηνωμένο Βασίλειο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στο δεύτερο υψηλότερο επίπεδο σε σύνολο πέντε βαθμίδων.




Πηγή: skai.gr