Ρώσος βουλευτής: Η Β. Κορέα θα εκτοξεύσει πύραυλο ικανό να φτάσει στις ΗΠΑ

Η Βόρεια Κορέα είναι έτοιμη να δοκιμάσει έναν πύραυλο ο οποίος έχει δυνατότητα να φτάσει στις δυτικές ακτές των ΗΠΑ, υποστήριξε Ρώσος βουλευτής.

«Η [Βόρεια Κορέα] ετοιμάζεται να εκτοξεύσει ένα νέο πύραυλο μεγάλου βεληνεκούς και μας έδωσαν μάλιστα υπολογισμούς, δείχνοντας ότι ο πύραυλος είναι ικανός να προσεγγίσει τη δυτική ακτή των ΗΠΑ» υποστήριξε ο Ιγκόρ Μορόζοφ προσθέτοντας ότι το πνεύμα των Βορειοκορεατών αξιωματούχων ήταν «αρκετά πολεμοχαρές».

Η ρωσική αντιπροσωπεία πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη στην πρωτεύουσα της Βόρειας Κορέας στο διάστημα 2 με 6 Οκτωβρίου, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα η ρωσική πρεσβεία στην Πιονγιάνγκ. Οι βουλευτές συζήτησαν την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας με τους βορειοκορεάτες αξιωματούχους.

Η κατάσταση με τις πυρηνικές πυραυλικές δοκιμές στη Βόρειο Κορέα έχει επιδεινωθεί τους τελευταίους μήνες, καθώς η Πιονγιάνγκ έχει πραγματοποιήσει αρκετούς γύρους εκτόξευσης πυραύλων και πυρηνικών δοκιμών. H πιο πρόσφατη πραγματοποιήθηκε στις 15 Σεπτεμβρίου, όταν η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε ένα βαλλιστικό πύραυλο, ο οποίος πέταξε πάνω από την Ιαπωνία πριν πέσει στο βόρειο Ειρηνικό περίπου 20 λεπτά μετά την εκτόξευσή του.
Πηγή: skai.gr