Τραμπ: Πολύ άρρωστος και παράφρων ο μακελάρης του Λας Βέγκας

Ο δράστης του μακελειού στο Λας Βέγκας ήταν ένας «πολύ, πολύ άρρωστος» και «παράφρων» άνθρωπος, δήλωσε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ.

Δεν αναφέρθηκε περαιτέρω στα κίνητρα του δράστη, τα οποία παραμένουν άγνωστα και αποτελούν το κύριο αντικείμενο της αστυνομικής έρευνας.

Ο δράστης, ο 64χρονος συνταξιούχος Στέφεν Πάντοκ, σκότωσε τουλάχιστον 59 ανθρώπους, ανοίγοντας πυρ εναντίον υπαίθριας συναυλίας από το δωμάτιό του στον 32ο όροφο του ξενοδοχείου Mandalay Bay.

Πρόκειται για την πλέον πολύνεκρη ένοπλη επίθεση στην ιστορία των ΗΠΑ. Περισσότεροι από 500 είναι οι τραυματίες.

Δεν ήταν γνωστός στην Αστυνομία, δεν έχει διαπιστωθεί οποιαδήποτε σχέση του με διεθνείς τρομοκρατικές οργανώσεις, ούτε φαίνεται να συνδέεται με πολιτικά ή θρησκευτικά κινήματα.

Κατοικούσε στην ήσυχη κοινότητα Μεσκίτ και του άρεσε ο τζόγος, όμως κατά τα άλλα έδινε την εικόνα ενός απολύτως φυσιολογικού ανθρώπου. Ο νεότερος αδελφός του, Έρικ, δήλωσε απόλυτα σοκαρισμένος αφού έμαθε ότι ο Στέφεν ήταν ο δράστης. «Είναι σαν να έπεσε αστεροειδής επάνω μας. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Κανείς στην οικογένεια δεν μπορεί», είπε.

Ο Πάντοκ ωστόσο πήγε στο Mandalay Bay προετοιμασμένος για σφαγή.

Στο δωμάτιό του βρέθηκαν περισσότερα από 20 όπλα και μεγάλος αριθμός σφαιρών. Περισσότερα όπλα βρέθηκαν στο σπίτι του. Δεν είναι γνωστό πότε τα προμηθεύτηκε, ούτε πώς μετέφερε το οπλοστάσιό του στο ξενοδοχείο.

Μάλιστα, σύμφωνα με το γραφείο του σερίφη, ο μακελάρης είχε προνοήσει να φέρει εργαλείο που έσπασε δύο παράθυρα ασφαλείας με τα οποία είναι «εξοπλισμένα» τα ξενοδοχεία του Λας Βέγκας.

Την ευθύνη για το χτύπημα έσπευσε να αναλάβει το αυτοαποκαλούμενο Ισλαμικό Κράτος, υποστηρίζοντας ότι ο Πάντοκ ήταν «στρατιώτης» του δήθεν χαλιφάτου του, κι ότι είχε ασπαστεί το ισλάμ μήνες πριν το μακελειό.

Ωστόσο, το FBI και αξιωματούχοι της κεντρικής κυβέρνησης έχουν καταστήσει σαφές ότι θεωρούν κενούς τους ισχυρισμούς του ISIS.
Πηγή: skai.gr