Ιατροδικαστής: O Όττο πέθανε από εγκεφαλική βλάβη- Δεν γνωρίζουμε τι συνέβη

Ο Αμερικανός φοιτητής Όττο Γουόρμπιερ ο οποίος κρατείτο γα 17 μήνες στις φυλακές της Βόρειας Κορέας, πέθανε στις 19 Ιουνίου, όταν ο εγκέφαλός του σταμάτησε να οξυγονώνεται λόγω μιας απροσδιόριστης εγκεφαλικής βλάβης που προκλήθηκε τουλάχιστον έναν χρόνο πριν, σύμφωνα με ιατροδικαστή του Οχάιο που εξέτασε το πτώμα του άτυχου νεαρού. 

«Δεν γνωρίζουμε τι του συνέβη και αυτό είναι το κυριότερο. Δεν θα μάθουμε ποτέ, εκτός και αν μας πει κάποιος που βρισκόταν εκεί» τόνισε η ιατροδικαστής Λάξμι Σαμάρκο σε Συνέντευξη Τύπου, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο βασανισμού.

«Υπάρχουν κάποιες ουλές που οφείλονται σε ιατρικά εργαλεία αλλά δεν μπορούμε να πούμε ότι κάποια από τα τραύματα που φέρει δείχνουν απευθείας ότι βασανίστηκε» ανέφερε.

Η ιατροδικαστής συμπλήρωσε πως δεν υπήρχε κάποιο τραύμα στα δόντια του, ούτε υπάρχουν στοιχεία για σπασμένα κόκαλα. Οι γονείς του Όττο χθες σε συνέντευξή τους ανέφεραν ότι το στόμα του νεαρού ήταν παραμορφωμένο και ήταν σαν να του έχουν αλλάξει τη σειρά της οδοντοστοιχίας του με πένσα.

Οι γονείς του Όττο μίλησαν επίσης για εμφανή σημάδια βασανισμού του γιου τους από το καθεστώς της Βόρειας Κορέας. Και ο Τραμπ κατηγόρησε τη Βόρεια Κορέα ότι «βασάνισε πέρα από κάθε φαντασία» τον φοιτητή.

Ο 22χρονος φοιτητής του Πανεπιστημίου της Βιρτζίνια καταδικάστηκε το 2016 σε 15 χρόνια καταναγκαστικά έργα επειδή έκλεψε μια «πινακίδα λάφυρο» από ξενοδοχείο της Πιονγκγιάνγκ.

Το καθεστώς της Βόρειας Κορέας αποφάσισε να τον απελευθερώσει στις 15 Ιουνίου λόγω της κατάστασης της υγείας του. Επισήμως η χώρα είπε ότι ο Όττο είχε πάθει τοξική δηλητηρίαση και ότι προσπάθησε να τον σώσει χορηγώντας του την κατάλληλη αγωγή. Οι αμερικανοί γιατροί δεν βρήκαν σημάδια δηλητηρίασης στον οργανισμό του. 
Πηγή: skai.gr - Ιωάννα Μπαζιάνα