SPD και FDP στηρίζoυν την προοπτική Σόιμπλε για την προεδρία της Βουλής

Τη στήριξη του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) στην προοπτική να αναλάβει την προεδρία της Μπούτεσταγκ ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σηματοδότησε την Τετάρτη ο αντιπρόεδρος της ΚΟ των Γερμανών Σοσιαλδημοκρατών Κάρστεν Σνάιντερ, εκθειάζοντας τον γερμανό υπουργό Οικονομικών, ενώ λίγο μετά ακολούθησε και ο επικεφαλής του FDP (Ελεύθεροι Δημοκράτες) Κρίστιαν Λίντνερ.

«Αυτή είναι μια κατανοητή απόφαση» δηλώνει στην αυριανή (Πέμπτη) έκδοση της γερμανικής εφημερίδας Mitteldeutsche Zeitung" (έκδοση Πέμπτης) o Kάρστεν Σνάιντερ. «Έχει τη μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εμπειρία και θα ασκεί την προεδρία με διαφορετικό στυλ, αλλά διατηρώντας τις ίδιες ισορροπίες με τους προκατόχους του» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Σνάιντερ, πρόσθεσε δε ότι «ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε είναι μια αξιοσέβαστη προσωπικότητα. Εάν αυτό επιβεβαιωθεί (σ.σ η φημολογία για ανάληψη της προεδρία της κάτω Βουλής), θα υποστηρίξουμε την απόφαση».

Την προοπτική να μετακινηθεί από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών ο κ. Σόιμπλε, μετά από μια επταετία, χαιρέτισε όμως και ο επικεφαλής των Eλεύθερων Δημοκρατών (FDP) ο οποίος φέρεται άλλωστε να διεκδικεί το υπουργείο Οικονομικών για το σχηματισμό κυβερνητικού συνασπισμού. «Έχει έχει μια φυσική επιβολή, κάτι ιδιαίτερα σημαντικό» τόνισε o Λίντνερ.

Σύμφωνα με την Bild, η ίδια η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο επικεφαλής της ΚΟ των Χριστιανοδημοκρατών, Φόλκερ Κάουντερ, ζήτησαν από τον βετεράνο υπουργό να αναλάβει την προεδρία του σώματος.


Πηγή: skai.gr