Βέλγιο: Ο Αμπντεσλάμ θέλει να είναι παρών στην ακροαματική διαδικασία της δίκης του

Ο τρομοκράτης που αιματοκύλησε το Παρίσι και τις Βρυξέλλες και κρατείται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας του Fleury-Merogis στη Γαλλία, εξέφρασε σήμερα μέσω εκπροσώπου την επιθυμία να είναι παρών κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας που ξεκινά στις Βρυξέλλες στις 19 Δεκεμβρίου.
  
Οι δικαστικές αρχές του Βελγίου ανακοίνωσαν σήμερα πως η ακροαματική διαδικασία για τον Σαλά Αμπντεσλάμ θα εκκινήσει στις 19 Δεκεμβρίου και η δίκη αναμένεται να ξεκινήσει επίσημα εντός του μήνα. Ο Σαλά Αμπντεσλάμ αντιμετωπίζει κατηγορίες για οπλοχρησία, οπλοκατοχή, απόπειρα δολοφονίας και τρομοκρατικές ενέργειες για τις επιθέσεις στο Μολεμπέκ στις 19 Μαρτόυ του 2016.

Ο Βέλγος ο οποίος έχει εκδοθεί από τις αρχές στη Γαλλία καθώς αντιμετωπίζει σωρεία κατηγοριών για το τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι τον Νοέμβριο του 2015, ζήτησε μέσω εκπροσώπου του την άδεια να παραστεί στη συγκεκριμένη διαδικασία. Η συγκεκριμένη ενέργεια όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων έχει προκαλέσει πολύ μεγάλη έκπληξη τόσο στις Βελγικές όσο και στις Γαλλικές Αρχές.

Σημειώνεται πως ο Βέλγος τρομοκράτης κρατείται τις φυλακές υψίστης ασφαλείας στο Fleury-Merogis και τα μέσα στη Γαλλία θεωρούν εξαιρετικά απίθανο να γίνει δεκτό το αίτημα του.
Πηγή: skai.gr