Νιγηρία: Τριπλή επίθεση καμικάζι με 15 νεκρούς

Τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν τη Δευτέρα, σε τριπλή επίθεση που φέρονται να διέπραξαν βομβίστριες-καμικάζι, κατά τη διάρκεια διανομής τροφίμων σε καταυλισμό εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Νιγηρία.

Στην περιοχή δρα η τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ.

Σύμφωνα με πηγές ανθρωπιστικής οργάνωσης, οι δύο πρώτες εκρήξεις σημειώθηκαν στο χωριό Μασαλάρι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 15 άνθρωποι και 43 να τραυματιστούν. Μια τρίτη βομβίστρια ανατινάχθηκε λίγα λεπτά αργότερα σε μικρή απόσταση από το σημείο χωρίς να υπάρξει άλλο θύμα.

Το χωριό Μασαλάρι βρίσκεται στην περιοχή Κοντούγκα, περίπου 20 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Πολιτείας Μπόρνο, τη Μαϊντουγκούρι, όπου έχουν διαπραχθεί πολλές επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ εναντίον αμάχων από τις αρχές του Αυγούστου.

Στα μέσα Αυγούστου άλλη μια τριπλή επίθεση βομβιστριών-καμικάζι είχε στοιχίσει τη ζωή σε 28 ανθρώπους και είχε τραυματίσει άλλους 80 και πλέον στην ίδια περιοχή, επίσης στην πύλη ενός καταυλισμού εκτοπισμένων.

Τις τελευταίες εβδομάδες η περιοχή Κοντούγκα υπέστη εξάλλου πολλές σποραδικές επιθέσεις εναντίον αγροτών και χωρικών, τους οποίους οι τζιχαντιστές θεωρούσαν πληροφοριοδότες του στρατού της Νιγηρίας.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ στη βορειοανατολική Νιγηρία έχουν στοιχίσει τη ζωή σε πάνω από 200 ανθρώπους από την 1η Ιουνίου, σύμφωνα με μια καταμέτρηση του πρακτορείου ειδήσεων Ρόιτερς.

Πηγή: skai.gr