Κλείσιμο

Κουάλα Λουμπούρ: Τουλάχιστον 25 νεκροί από πυρκαγιά σε ιεροδιδασκαλείο

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, κυρίως μαθητές, έχασαν τη ζωή τους όταν ξέσπασε πυρκαγιά νωρίς το πρωί σε ιεροδιδασκαλείο στην Κουάλα Λουμπούρ, σύμφωνα με τις αρχές.

Η πυρκαγιά στο Ταχφίζ Νταρούλ Κουράν Ιτιφακίγια, ένα ιεροδιδασκαλείο εσωκλείστων, έγινε γνωστή περίπου στις 05:40 (00:40 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με μια ανακοίνωση της πυροσβεστικής υπηρεσίας της πρωτεύουσας της Μαλαισίας.

Η φωτιά ξέσπασε σε κοιτώνα στον τελευταίο όροφο του τριώροφου σχολικού κτιρίου, σύμφωνα με την ανακοίνωση. Δύο εκπαιδευτικοί και 23 μαθητές έχασαν τη ζωή τους, επτά διακομίστηκαν σε κοντινό νοσοκομείο και 11 διασώθηκαν.
Το Reuters αναφέρει επικαλούμενο τις αρχές της περιοχής, ότι οι πυροσβέστες έφθασαν στο σημείο μέσα σε μερικά λεπτά από την εκδήλωση της πυρκαγιάς.

Τέτοιου είδους σχολεία όπου συνήθως φοιτούν παιδιά από 5 ως 18 ετών, δεν υπόκεινται στον έλεγχο του υπουργείου Παιδείας, αλλά σε εκείνον της διεύθυνσης θρησκευτικών υποθέσεων. Η κατάσταση στα ιεροδιδασκαλεία απασχόλησε τις αρχές της Μαλαισίας και νωρίτερα φέτος, όταν ένα 11χρονο αγόρι εντοπίστηκε νεκρό σε ένα τέτοιο σχολείο.
Πηγή: skai.gr