Στιβ Μπάνον: Χάσιμο χρόνου οι έρευνες για τη Ρωσία

Ο πρώην υπεύθυνος στρατηγικής του Λευκού Οίκου Στιβ Μπάνον δήλωσε σε συνέντευξή του ότι η έρευνα που διεξάγεται σχετικά με το ενδεχόμενο συνωμοσίας μεταξύ της προεκλογικής εκστρατείας του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και της Ρωσίας είναι “χάσιμο χρόνου” μεταδίδει το CNN.

“Δεν υπάρχει τίποτα στην έρευνα για την Ρωσία. Είναι χάσιμο χρόνου. Είναι μία ολοκληρωτική φάρσα,” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Μπάνον στην εκπομπή “60 Minutes.”

“Η ρωσική συνωμοσία είναι φάρσα,” τόνισε.

Πιεζόμενος με ερωτήσεις από τον Τσάρλι Ρόουζ του CBS ν’ απαντήσει για το αν κατά την γνώμη του η Ρωσία προσπάθησε να καταστρέψει την προεδρική υποψήφια των Δημοκρατικών Χίλαρι Κλίντον και να στρέψει την δυναμική των εκλογών υπέρ του Τραμπ, ο Μπάνον δήλωσε ότι έχει διαβάσει τις αναφορές των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών για την Ρωσία.

“Και μου λέτε ότι οι αναφορές αυτές δεν υπονοούν ότι οι Ρώσοι προσπάθησαν να επηρεάσουν τις εκλογές;” ρώτησε χαρακτηριστικά ο Ρόουζ.

“Δεν θα αποκάλυπτα ποτέ απόρρητα έγγραφα στην εκπομπή αυτή. Ωστόσο, επιτρέψτε μου να σας πω ότι απέχουμε πολύ από το συμπέρασμα ότι οι Ρώσοι είχαν κάποια επιρροή στις εκλογές,” απάντησε ο Μπάνον.

“Λοιπόν αυτή δεν είναι η ερώτηση,” απάντησε ο Ρόουζ. Προσπάθησαν να επηρεάσουν τις αμερικανικές εκλογές; Αυτό εξετάζει η έρευνα.

“Πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα,” απάντησε ο Μπάνον.
Σε ερώτηση γιατί ο Αμερικανός πρόεδρος έχει δυσκολία στο ν’ ασκήσει κριτική στους Ρώσους, ο Μπάνον εξέφρασε την διαφωνία του με το συμπέρασμα αυτό.

“Ο πρόεδρος ασκεί κριτική στους Ρώσους όλη την ώρα. Γνωρίζει ότι οι Ρώσοι δεν είναι καλά παιδιά. Πρέπει να επικεντρώσουμε την προσοχή μας στο πως θα τερματίσουμε τον Ψυχρό Πόλεμο,” επεσήμανε ο ίδιος.

Ο Μπάνον επιτέθηκε στους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας των προέδρων Τζορτζ Μπους Τζούνιορ και Μπαράκ Ομπάμα που αποδοκίμασαν τον Τραμπ ως πρόεδρο.

“Για μία ακόμη φορά, το αφήγημα είναι θανάσιμα λανθασμένο,” τόνισε ο Μπάνον προσθέτοντας ότι ήταν οι “διάνοιες” της κυβέρνησης Μπους που βοήθησαν να συσσωρευτεί το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ έναντι της Κίνας, αλλά και να πραγματοποιηθεί η στρατιωτική εμπλοκή των ΗΠΑ στο Ιράκ. “Αυτές ήταν οι διάνοιες της κυβέρνησης Μπους. Αισθάνομαι απέχθεια και συνολική περιφρόνηση γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Πρόκειται περί ηλιθίων και μας έχουν φέρει σε αυτήν την κατάσταση, ενώ αμφισβητούν έναν καλό άνθρωπο, τον Ντόναλντ Τραμπ,” πρόσθεσε.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ