Γιλντιρίμ: Θα προστατεύουμε όσους έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή

Σε προστάτιδα δύναμη των «διωκόμενων» από το Μαγκρέμπ μέχρι τα Βαλκάνια και την Αραβία, αναγόρευσε την Τουρκία σε ομιλία του ο πρωθυπουργός της χώρας Μπιναλί Γιλντρίμ.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, η Τουρκία θα συνεχίσει να προστατεύει όσους έχουν ανάγκη στην ευρύτερη περιοχή.

Υπογραμμίζοντας ότι η Τουρκία περνάει μια δύσκολη περίοδο που απαιτεί ενότητα για την αντιμετώπιση των προκλήσεων, ο τούρκος πρωθυπουργός δήλωσε ότι ο μόνος στόχος της κυβέρνησης είναι να παραδώσει τη χώρα στις νεότερες γενιές ως μία από τις ηγέτιδες χώρες του κόσμου.

«Ο τουρκικός λαός στάθηκε πάντα στη μεριά της δικαιοσύνης ενάντια στην καταπίεση. Κι αυτό γιατί ο τουρκικός πολιτισμός έχει προστατεύσει όχι μόνο τη δική του τιμή και την αξιοπρέπεια, αλλά και εκείνη των εθνών που βρίσκονται υπό καταπίεση. Έχουμε φέρει τη σημαία της ανοχής, της αγάπης και της δικαιοσύνης από τον Καύκασο στα Βαλκάνια, από την Αραβία στο Μαγκρέμπ » υποστήριξε.

«Ο πολιτισμός μας βασίζεται στην αγάπη, την επιστήμη, την ειρήνη, την αδελφοσύνη και τη γνώση», είπε.

Βολές και κατά FETO

«Αυτοί που επιδιώκουν να καταστρέψουν την αδελφοσύνη και την ενότητα του τουρκικού λαού δεν θα το πετύχουν ποτέ» πρόσθεσε.

«Θα ενισχύσουμε περαιτέρω τους κοινούς δεσμούς αγάπης. Λέω σε όλους αυτούς που στοχεύουν στην ενότητά μας και προσπαθούν να επισκιάσουν την αδελφοσύνη μας: ποτέ δεν θα κερδίσετε» ανέφερε στην ομιλία του ο τούρκος πρωθυπουργός.

«Δεν θα καταφέρετε ποτέ να καταστρέψετε την αδελφοσύνη αυτού του λαού. Δεν θα μπορέσετε ποτέ να κατεβάσετε αυτή την (τουρκική) σημαία» πρόσθεσε.

Παρόλο που δεν διευκρίνισε σε ποιους αναφερόταν, ο Γιλντιρίμ φαίνεται ότι εννοούσε την οργάνωση των Γκιουλενιστών FETO, η οποία κατηγορείται για την απόπειρα πραξικοπήματος πέρυσι, στην οποία σκοτώθηκαν 249 άνθρωποι και περισσότεροι από 2.500 τραυματίστηκαν.
Πηγή: skai.gr