Reuters: Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι 300.000 Ροχίνγκια θα εγκαταλείψουν την Μιανμάρ

Περισσότεροι από 300.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια θα εγκαταλείψουν την Μιανμάρ για το Μπαγκλαντές αναφέρει ο ΟΗΕ ενώ παράλληλα προειδοποιεί ότι τελειώνουν οι προμήθειες φαγητού για τους μετανάστες που βρίσκονται στο Μπαγκλαντές.

Σύμφωνα με τον ΟΗΕ περίπου 164.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια έχουν μετακινηθεί στο Μπαγκλαντές από τις 25 Αυγούστου που ξεκίνησαν οι μάχες μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας και των ανταρτών Ροχίνγκια ενώ τουλάχιστον 400 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί.

Ο ΟΗΕ, ο οποίος αρχικά εκτιμούσε ότι 120.000 μουσουλμάνοι Ροχίνγκια θα μετακινούνταν λόγω των μαχών, τώρα κάνει λόγο για 300.000 μετανάστες που θα αναζητήσουν καταφύγιο στη γειτονική χώρα.

Βάση αυτών των εκτιμήσεων, το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Σίτισης αναφέρει ότι για να καλυφθούν οι ανάγκες σίτισης των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την Μιανμάρ, θα χρειαστούν 13,3 εκατομμύρια δολάρια.

«Οι περισσότεροι από αυτούς που έρχονται στο Μπαγκλαντές έχουν να τραφούν σωστά πάνω από έναν μήνα» ανέφερε στο Reuters o εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Προγράμματος Σίτισης τονίζοντας τις ανάγκες που προκύπτουν.

Εν τω μεταξύ, το BBC μεταδίδει ότι ένα ολόκληρο χωριό στο οποίο κατοικούσαν οι Ροχίνγκια έχει τυλιχτεί στις φλόγες καθώς οι Ροχίνγκια βάζουν φωτιά στα σπίτια τους προτού τα εγκαταλείψουν.

Ο στρατός της Μιανμάρ κατηγορείται ότι σε συνεργάζεται με τους βουδιστές της πολιτείας Ραχίν προκειμένου να αναγκάσει τους Ροχίνγκια να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους.
Πηγή: skai.gr