Κλείσιμο

Τζιχαντιστικό πυρήνα που ετοίμαζε επιθέσεις διέλυσαν Ισπανία και Μαρόκο

Τζιχαντιστικός πυρήνας που προετοίμαζε μεγάλη κλίμακας τρομοκρατικές επιθέσεις εξαρθρώθηκε στην Ισπανία και στο Μαρόκο, όπως ανακοίνωσαν οι Αρχές των δύο χωρών.

Οι έξι συλληφθέντες είχαν κρυφές συναντήσεις τα βράδια και πιστεύεται ότι εκπαιδεύονταν για μελλοντικές επιθέσεις με μαχαίρια τόσο σε μαροκινό όσο και σε ισπανικό έδαφος.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκεται και ο φερόμενος επικεφαλής του πυρήνα, ένας 39χρονος που κατοικούσε στον ισπανικό θύλακα της Μελίγια, στο βόρειο Μαρόκο.

Ο 39χρονος πιστεύεται ότι είχε στρατολογήσει τα υπόλοιπα μέλη στο κέντρο επανεκπαίδευσης όπου εργαζόταν και χρησιμοποιούσε προπαγάνδα του αυτοαποκαλούμενου Ισλαμικού Κράτους για τους εκπαιδεύσει.

Όλοι οι ύποπτοι εντοπίστηκαν στα μεσογειακά παράλια του Μαρόκο, πέντε στην πόλη Ναντόρ κι ένας στην Μελίγια, που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα βόρεια της πόλης. Πέντε είναι μαρονικοί πολίτες ενώ ο έκτος είναι Ισπανός μαροκινής καταγωγής.

Οι νέες συλλήψεις έρχονται λιγότερο από έναν μήνα μετά τη διπλή τρομοκρατική επίθεση στη Βαρκελώνη και την κοντινή κωμόπολη Καμπρίλς, που στοίχισε τη ζωή σε 16 ανθρώπους.

Οι ισπανικές και μαροκινές Αρχές δεν έδωσαν κανένα στοιχείο που να συνδέει τον πυρήνα του βόρειο Μαρόκο με τον πυρήνα της Καταλονίας.
Πηγή: skai.gr