CNN: Email συνεργάτη του Τραμπ δίνει νέα τροφή στην έρευνα για τη Ρωσία

Email που είχε σταλεί πέρυσι από κορυφαίο συνεργάτη του Ντόναλντ Τραμπ σχετικά με προσπάθειες να προγραμματιστεί συνάντηση του Ρεπουμπλικάνου μεγιστάνα με τον πρόεδρο της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, φέρεται να ανακάλυψαν οι Επιτροπές του Κογκρέσου που ερευνούν τις ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές.

Αυτό μεταδίδει το αμερικανικό δίκτυο CNN, επικαλούμενο αποκλειστικές πληροφορίες από πηγές με γνώση της υπόθεσης. Αποστολέας του επίμαχου email φέρεται να ήταν ο Ρικ Ντίαρμπορν, ο οποίος σήμερα υπηρετεί ως αναπληρωτής προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, ενώ παραλήπτες ήταν μέλη της προεκλογικής εκστρατείας του κ. Τραμπ.

Σύμφωνα με το CNN, στο email ο κ. Ντίαρμπορν αναφέρεται σε ένα πρόσωπο το οποίο επιδιώκει να φέρει τον κ. Πούτιν σε επαφή με ανώτατα στελέχη της καμπάνιας Τραμπ. Το εν λόγω πρόσωπο κατονομάζεται απλώς ως με τα αρχικά VW, χωρίς να δίνονται περισσότερες πληροφορίες.

Μία από τις πηγές του CNN εκτίμησε πως ο VW είναι πρόσωπο με πολιτικές επαφές κι ότι το ψευδώνυμό του αντιστοιχεί στα αρχικά της πολιτείας της Δυτικής Βιρτζίνια (West Virginia).

Ωστόσο, όπως επισημαίνει το δίκτυο, ακόμα δεν έχει αποσαφηνιστεί η ταυτότητά του ή πώς ήλθε σε επαφή με την καμπάνια Τραμπ.

Οι παρεμβάσεις της Μόσχας στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές ερευνώνται από τουλάχιστον τρεις Επιτροπές του Κογκρέσου αλλά και από τον ειδικό σύμβουλο Ρόμπερτ Μούλερ, ο οποίος έχει μάλιστα συγκροτήσει ειδική ομάδα ενόρκων (grand jury), η οποία έχει την αρμοδιότητα να κλητεύσει μάρτυρες και έγγραφα.

Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες εκτιμούν πως η Ρωσία επιδίωξε να επηρεάσει τις προεδρικές εκλογές υπέρ του κ. Τραμπ μέσω κυβερνο-επιθέσεων και παραπληροφόρησης. Ο ίδιος ο πρόεδρος έχει επανειλημμένα αμφισβητήσει το εν λόγω συμπέρασμα.
Πηγή: skai.gr