Ο Πούτιν ανακοίνωσε τον νέο ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον

Τον Ανατόλι Αντόνοφ, που μέχρι σήμερα υπηρετούσε ως υφυπουργός Εσωτερικών, διόρισε ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ως νέο πρεσβευτή της Ρωσίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αντικαθιστώντας τον απερχόμενο Σεργκέι Κίσλιακ.

Το Associated Press και το Γαλλικό Πρακτορείο μεταδίδουν ότι ο κ, Αντόνοφ έχει τη φήμη του σκληρού επικριτή των ΗΠΑ, και η επιλογή του πιθανώς αποτελεί ένδειξη ότι η Μόσχα σκληραίνει τη στάση της απέναντι στην Ουάσιγκτον μετά τις νέες κυρώσεις που ψήφισε το Κογκρέσο τον προηγούμενο μήνα.

Ο κ. Κίσλιακ υπηρετούσε επί περισσότερα από εννέα χρόνια στην Ουάσιγκτον και η θητεία του έληξε τον Ιούλιο. Το όνομά του εμπλέκεται άμεσα στις έρευνες του Κογκρέσου και του ανεξάρτητου ειδικού συμβούλου Ρόμπερτ Μούλερ σχετικά με ρωσικές παρεμβάσεις στις προεδρικές εκλογές του περσινού Νοεμβρίου.

Ο κ. Κίσλιακ είχε επικοινωνίες με τον στρατηγό Μάικλ Φλιν, οι οποίες οδήγησαν στην παραίτηση του τελευταίου από τη θέση του Σύμβολου Εθνικής Ασφάλειας της κυβέρνησης Τραμπ.

Είχε επίσης επικοινωνήσει προεκλογικά με τον υπουργό Δικαιοσύνης Τζεφ Σέσιονς. Όταν οι επαφές του κ. Σέσιονς αποκαλύφθηκαν πριν τέσσερις μήνες, υποχρεώθηκε να αυτό-εξαιρεθεί από τις έρευνες σχετικά με τις ρωσικές παρεμβάσεις κατά την προεκλογική περίοδο.
Πηγή: skai.gr