Στις φλόγες η Πορτογαλία

Νέες πυρκαγιές μαίνονται σε δασικές εκτάσεις στην Πορτογαλία.

Tουλάχιστον 3.000 πυροσβέστες έχουν κινητοποιηθεί για να αντιμετωπίσουν τις φλόγες, τη στιγμή που η Ισπανία έστειλε δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη Canadair και το Μαρόκο ακόμη ένα, για τις επιχειρήσεις κατάσβεσης.

Η μεγαλύτερη φωτιά μαίνεται κοντά στην πόλη Αμπράντς της κεντρικής Πορτογαλίας, στην περιοχή Σανταρέμ. Στο σημείο επιχειρούν 650 πυροσβέστες με την υποστήριξη περίπου 10 αεροσκαφών κι ελικοπτέρων.

Πολλά χωριά στην περιοχή εκκενώθηκαν, ενώ κάτοικοι έσπευσαν να βοηθήσουν στις προσπάθειες κατάσβεσης.

Οι αρχές αποφάσισαν να κλείσει ο αυτοκινητόδρομος A23 και πολλές άλλες εθνικές οδοί εξαιτίας των πυρκαγιών που έχουν καταστρέψει ήδη πολλές κατοικίες.

Μια άλλη εστία φωτιάς, στη Μεαλάντα (βόρεια), στην επαρχία Αβάιρου, ώθησε τις αρχές να κλείσουν τον αυτοκινητόδρομο A1, τη σημαντικότερη εθνική οδό της Πορτογαλίας, σε ένα τμήμα περίπου δέκα χιλιομέτρων. Έκλεισε επίσης η εθνική οδός A14.

Στην Γκράντολα (νότια), στην επαρχία Σετουμπάλ, μια ακόμη πυρκαγιά ανάγκασε τις αρχές να διακόψουν τα δρομολόγια των συρμών στις σιδηροτροχιές της γραμμής που συνδέει τη Λισαβόνα με την ιδιαίτερα τουριστική Αλγκάρβε.

Άλλες μεγάλες πυρκαγιές εξαπλώνονται στη Βίλα Ρεάλ (βόρεια -όπου ένας άνδρας 61 ετών που θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό συνελήφθη- και στο Καστέλου Μπράνκου (κεντρικά). Τα πύρινα μέτωπα μαίνονταν για πέντε ημέρες.
Πηγή: skai.gr