Μαδούρο: Δεν θα αποκλειστούμε ποτέ από τη Mercosur – Δεν είμαστε υπηρέτριες

Λάβρος κατά των ΗΠΑ και ορισμένων κρατών της Mercosur εμφανίστηκε το Σάββατο ο Νικολάς Μαδούρο λίγες ώρες αφότου ανεστάλη η πολιτική συμμετοχή της Βενεζουέλας στην κοινή αγορά της Νότιας Αμερικής για «διάρρηξη της δημοκρατικής τάξης».

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας ισχυρίστηκε ότι η χώρα του δεν θα αποκλεισθεί «ποτέ» από τη Mercosur, παρά την απόφαση που ανακοινώθηκε νωρίτερα.

«Η Βενεζουέλα δεν θα αποκλεισθεί από την Mercosur. Ποτέ. Η ψυχή μας, η καρδιά μας, η ζωή μας είναι Mercosur», δήλωσε ο Μαδούρο στον ραδιοφωνικό σταθμό της Αργεντινής Radio Rebelde.

«Πρόκειται για μια εκστρατεία ψεμάτων με στόχο να πάρουν τα μεγαλύτερα πετρελαϊκά αποθέματα του κόσμου… ο στόχος τους είναι ο τεράστιος πετρελαϊκός πλούτος μας» δήλωσε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας.

«Περπατάνε στη μέση του δρόμου γαβγίζοντας εντολές, απειλώντας ηγέτες λες και είναι οι υπηρέτριές τους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Μαδούρο.

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας επιτέθηκε δε με δριμύτητα στις κυβερνήσεις της Βραζιλίας και της Αργεντινής, χαρακτηρίζοντας τη βραζιλιάνικη κυβέρνηση «υποκινητές πραξικοπημάτων» και την κυβέρνηση της Αργεντινής «εξαθλιωμένους». «Είναι καταδικασμένες σε αποτυχία αυτές οι απόπειρες» είπε.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ εξετάζουν νέες κυρώσεις, με εμπάργκο στις εισαγωγές πετρελαίου από Βενεζουέλα. 

Στην καρατόμηση της γενικής εισαγγελέως Λουίζα Ορτέγκα προχώρησε η –ελεγχόμενη από το Νίκολας Μαδούρο- νέα Συντακτική Συνέλευση της Βενεζουέλας, που διαθέτει απεριόριστες εξουσίες. Πάντως, η Ορτέγκα δεν αναγνωρίζει την καθαίρεσή της, κάνοντας λόγο για αντισυνταγματική και παράνομη απόφαση.

Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ