Βενεζουέλα: Συνελήφθησαν (ξανά) οι ηγέτες της αντιπολίτευσης

Τους ηγέτες της αντιπολίτευσης στη Βενεζουέλα Λεοπόλντο Λόπεζ και Αντόνιο Λεντέσμα συνέλαβε για ακόμα μια φορά η κυβέρνηση Μαδούρο σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. Οι συγγενείς των δύο ηγετών τόνισαν ότι δεν γνωρίζουν που μεταφέρθηκαν οι οικείοι τους. 

Eν τω μεταξύ, και οι δύο ηγέτες βρίσκονταν σε κατ’ οίκον περιορισμό καθώς είχαν κατηγορηθεί για υποκίνηση βίας κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων του 2014.

Και οι δύο ηγέτες τις προηγούμενες ημέρες καλούσαν τους κατοίκους της Βενεζουέλας να ξεχυθούν στους δρόμους, να διαδηλώσουν ενάντια στην κυβέρνηση Μαδούρο και να μην πάνε να ψηφίσουν στις εκλογές. 

Η γυναίκα του Λεοπόλντο Λόπεζ, Λίλιαν Τιντόρι, έγραψε στο διαδίκτυο πως αν κάτι συμβεί στον άντρα της, υπεύθυνος θα είναι ο Μαδούρο ενώ δημοσιοποίησε βίντεο με τίτλο «η δικτατορία στην Βενεζουέλα συλλαμβάνει τον Λεοπόλντο Λόπεζ από το σπίτι του».

Η κόρη του Λεντέσμα, του δημάρχου του Καράκας, δημοσιοποίησε βίντεο στο οποίο φαίνεται η σύλληψη του πατέρα της από τις υπηρεσίες πληροφοριών της Βενεζουέλας. 

Οι συλλήψεις αυτές έρχονται δύο μόλις ημέρες μετά τις αμφιλεγόμενες εκλογές που έβαψαν τους δρόμους της χώρας με το αίμα δέκα ανθρώπων. 

Νωρίτερα ο Νικολάς Μαδούρο επιχειρώντας να απαντήσει στις αμερικανικές κυρώσεις είπε πως οι κυρώσεις εναντίον του δείχνουν την απόγνωση του Τραμπ και το μίσος του για τη σοσιαλιστική κυβέρνηση της Βενεζουέλας. «Δεν παίρνω διαταγές από την αυτοκρατορία. Συνεχίστε την επιβολή κυρώσεων κύριε Τραμπ», τόνισε.

Χθες ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Στίβεν Μνούτσιν χαρακτήρισε τον Μαδούρο δικτάτορα ενώ ανακοίνωσε και το πάγωμα όλων των περιουσιακών του στοιχείων στις ΗΠΑ καθώς και την απαγόρευση, σε όσους εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του αμερικανικού δικαίου, να συναλλάσσονται μαζί του.
Πηγή: skai.gr