Ο Τραμπ «τελείωσε» τον Σκαραμούτσι δέκα μέρες αφού τον προσέλαβε

Την απομάκρυνση του Άντονι Σκαραμούτσι από τη θέση του διευθυντή επικοινωνίας ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, μόλις 10 ημέρες αφού τον διόρισε ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αλλά και λίγες ώρες αφότου ο απόστρατος στρατηγός Τζον Κέλι ανέλαβε τη θέση του προσωπάρχη.

Σε ανακοίνωσή του, ο Λευκός Οίκος υποστηρίζει πως ο κ. Σκαραμούτσι αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του ώστε να δώσει στον κ. Κέλι τη δυνατότητα να συγκροτήσει τη δική του ομάδα εκ του μηδενός. Οι «New York Times» ωστόσο μεταδίδουν ότι ο νέος προσωπάρχης ζήτησε ευθέως την απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας.

Ο κ. Σκαραμούτσι, πρώην μεγαλοεπενδυτής στη Γουόλ Στριτ, είχε επανειλημμένα καυχηθεί ότι έχει απευθείας γραμμή επικοινωνίας με τον πρόεδρο, που σημαίνει ότι μπορούσε να παρακάμψει το γραφείο του προσωπάρχη.

Η φυγή του κ. Σκαραμούτσι αναζωπυρώνει την εικόνα χάους στον Λευκό Οίκο, με τον κ. Κέλι να έχει ουσιαστικά αναλάβει να βάλει τάξη και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης.

Λίγες ώρες πριν ανακοινωθεί η απομάκρυνση του διευθυντή επικοινωνίας, ο κ. Τραμπ είχε διαψεύσει μέσω Twitter ότι υπάρχουν προβλήματα στον Λευκό Οίκο.

Ο κ. Σκαραμούτσι είχε προκαλέσει αίσθηση παρά τη σύντομη θητεία του, επιτιθέμενος ανοιχτά στον πρώην προσωπάρχη Ρέινς Πρίμπους, τον οποίο είχε κατηγορήσει για διαρροές πληροφοριών στον Τύπο.

Ο κ. Πρίμπους απομακρύνθηκε από τη θέση του προσωπάρχη την Παρασκευή, εξέλιξη που είχε τότε ερμηνευτεί ως απόδειξη ότι ο κ. Σκαραμούτσι πράγματι ασκεί μεγάλη επιρροή στον πρόεδρο των ΗΠΑ.
Πηγή: skai.gr