Νιγηρία: H Μπόκο Χαράμ απήγαγε 10 γεωλόγους

Δέκα γεωλόγους ερευνητές απήγαγαν αυτή τη φορά οι ένοπλοι αντάρτες της εξτρεμιστικής ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ, από το πανεπιστήμιο της Μαϊντουγκούρης το οποίο βρίσκεται στη βορειοανατολική πλευρά της Νιγηρίας, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πετρελαϊκής εταιρίας Nigerian National Petroleum Company για την οποία εργάζονταν οι γεωλόγοι.

Οι επιστήμονες εργάζονταν για την διεξαγωγή ερευνών σχετικά με την εκμετάλλευση πετρελαίου, κοντά στην λίμνη Τσαντ, όπου και απήχθησαν. Η περιοχή αυτή εδώ και οκτώ χρόνια πλήττεται από την Μπόκο Χαράμ η οποία έχει σκοτώσει τουλάχιστον 20.000 ανθρώπους και έχει εκτοπίσει από τα σπίτια τους εκατομμύρια άλλους.

Η απαγωγή των γεωλόγων έγινε χθες το απόγευμα. Μεταξύ των απαχθέντων είναι και μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού του πανεπιστημίου όπως οδηγοί και άλλοι εργαζόμενοι. 

Σημειώνεται ότι τα δύο τρίτα των κρατικών εσόδων της Νιγηρίας -ως μέλος  του ΟΠΕΚ- εξαρτώνται από την παραγωγή αργού πετρελαίου. Οι επιθέσεις που έγιναν πέρυσι στην καρδιά των εγκαταστάσεων παραγωγής ενέργειας στα νότια του Δέλτα του Νίγηρα μείωσαν κατά ένα τρίτο την παραγωγή της χώρας, βαθαίνοντας έτσι την ύφεση της μεγαλύτερης οικονομίας της Αφρικής.
Πηγή: skai.gr