Ερντογάν: Παραγωγικό το ταξίδι στον Κόλπο, συνεχίζουμε τις προσπάθειες

«Παραγωγικό και επιτυχημένο» χαρακτήρισε το διήμερο ταξίδι του στον Κόλπο ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παρότι δεν υπήρξε κάποια εμφανής πρόοδος σε σχέση με τη διευθέτηση του ρήγματος μεταξύ των αραβικών κρατών και του Κατάρ.

«Οι επισκέψεις στο πλαίσιο της περιοδείας στον Κόλπο ήταν παραγωγικές και επιτυχημένες», δήλωσε ο Ερντογάν στο κοινοβούλιο ενώπιον των βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος AK.

«Οι επαφές που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια αυτής της επίσκεψης ήταν χρήσιμες και θα συνεχίσουμε με μεγάλη αποφασιστικότητα τις προσπάθειές μας για τη σταθερότητα και την ειρήνη στην περιοχή», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος. 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Άνουαρ Γκάργκας έγραψε στο twitter πως η επίσκεψη του τούρκου πρωθυπουργού στην περιοχή δεν άλλαξε την κατάσταση στη διπλωματική διαμάχη με το Κατάρ ενώ τόνισε πως θα υπάρξει πρόοδος μόνο αν η Ντόχα αναθεωρήσει τη θέση της.

Υπενθυμίζεται ότι τον Ιούνιο, η Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν και η Αίγυπτος διέκοψαν τις διπλωματικές σχέσεις τους με το Κατάρ με την κατηγορία ότι υποστηρίζει και προωθεί την τρομοκρατία.
Πηγή: skai.gr