Κυπριακό: Δήλωση Αναστασιάδη– Επικοινωνία με Τσίπρα

Στο δείπνο εργασίας του ΓΓ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτιέρες, με τους επικεφαλής των αντιπροσωπειών στο Κραν Μοντανά πιθανόν να κριθεί το μέλλον των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, καθώς η Άγκυρα εμμένει στο καθεστώς των εγγυήσεων με παρεμβατικά δικαιώματα.

«Αυτήν την ώρα, απαιτείται ψυχραιμία και υπομονή. Γνωρίζω τα όρια στα οποία διαπραγματεύομαι. Πολλά από όσα εσκεμμένα διαδίδονται δεν ισχύουν» ξεκαθάρισε πάντως ο πρόεδρος της Κύπρου.
Ο κύπριος πρόεδρος κατέθεσε και γραπτώς την πρότασή του στον ΓΓ. του ΟΗΕ, ενώ γραπτώς υπέβαλε την πρόταση της Ελλάδας ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς.

Σύμφωνα με κυπριακά ΜΜΕ, ο κ. Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
Νωρίτερα, ο Νίκος Αναστασιάδης επικοινώνησε με τον αμερικανό αντιπρόεδρο Μάικ Πενς, ζητώντας τη διαμεσολάβηση του Ντόναλντ Τραμπ στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν οι οποίοι θα συναντηθούν την Παρασκευή στο περιθώριο της συνόδου των G20 στο Αμβούργο.

Από την Τετάρτη
βρίσκεται στο ελβετικό θέρετρο και η επίτροπος Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι η οποία επίσης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον αμερικανό αντιπρόεδρο.
Πηγή: skai.gr