Κλείσιμο

Βιέννη: Δεν θα αναπτύξουμε στρατό «άμεσα» στα σύνορα με την Ιταλία

Να εξευμενίσει άλλα ευρωπαϊκά κράτη, και ειδικά την Ιταλία, για τις αναφορές κυβερνητικών στελεχών περί επανέναρξης ελέγχων στα σύνορα με την Ιταλία, επιχείρησε την Τετάρτη ο καγκελάριος της Αυστρίας Κρίστιαν Κερν.

Ο Κερν δήλωσε ότι η Αυστρία δεν προτίθεται να επανεισαγάγει τους συνοριακούς ελέγχους στα σύνορα με την Ιταλία, ενώ δεν θα αναπτύξει «άμεσα» στρατό. Η Αυστρία αποφάσισε ένα «σχέδιο» σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης στο προσφυγικό υποστήριξε ο Κρίστιαν Κερν.

Ο αυστριακός καγκελάριος δήλωσε δε, ότι παρά τον αυξημένο αριθμό προσφύγων στην Ιταλία τις περασμένες εβδομάδες οι προσπάθειες διείσδυσης σε αυστριακό έδαφος δεν έχουν αυξηθεί. «Αυτό καταδεικνύει την εξαιρετική δουλειά των Ιταλικών αρχών και την καλή συνεργασία με την Ιταλία» είπε.

Την Τρίτη το ιταλικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον αυστριακό πρέσβη στη Ρώμη για να διαμαρτυρηθεί.

Σημειώνεται ότι ο Ιταλός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Αντόνιο Ταγιάνι καταδίκασε την ανάπτυξη Αυστριακών στρατιωτών και τους συνοριακούς ελέγχους στο πέρασμα Μπρένερ σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Quotidiano Nazionale. «Η αποστολή στρατιωτών στο Μπρένερ είναι απαράδεκτη» σχολίασε.

Από την πλευρά του, ο ιταλός υφυπουργός Άμυνας Ντομένικο Ρόσι επέκρινε τη Βιέννη λέγοντας ότι δεν ο στρατός είναι αναποτελεσματική για το φαινόμενο του προσφυγικού, που δεν αφορά μόνο την Ιταλία, αλλά όλη την Ευρώπη. «

«Η συμπεριφορά της Αυστρίας έρχεται σε αντίθεση με την ενισχυόμενη συνεργασία μεταξύ Ιταλίας και Αυστρίας εντός του ευρωπαϊκού πλαισίου», δήλωσε ο Ρόσι.
Πηγή: skai.gr