Η Βόρεια Κορέα θα προχωρήσει σε «σημαντική ανακοίνωση»

Σε «σημαντική ανακοίνωση» γνωστοποίησε ότι θα προβεί η Βόρεια Κορέα στις 3.30μμ (τοπική ώρα – 10πμ ώρα Ελλάδας) σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων της Νότιας Κορέας, Yonhap. Δεν υπάρχουν μέχρι στιγμής πληροφορίες για το περιεχόμενο της ανακοίνωσης της Πιονγκγιάνγκ.

Νωρίτερα, η Βόρεια Κορέα προχώρησε σε νέα εκτόξευση εντός μεσαίας ακτίνας δράσης βαλλιστικού πυραύλου, με τροχιά προς τα ανοιχτά της ανατολικής ακτής της, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους.

Πρόκειται για την έκτη δοκιμαστική εκτόξευση πυραύλου αφότου ανέλαβε καθήκοντα, το Μάιο, ο νέος πρόεδρος της Νότιας Κορέας, Μουν Τζέι Ιν, μερικές μόνο μέρες μετά την πρώτη επίσημη συνάντησή του με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ. Ο πρόεδρος Μουν εξέφρασε τη βαθιά απογοήτευσή του από τη νέα εκτόξευση πυραύλου που πραγματοποίησε η Βόρεια Κορέα.

«Αυτός ο τύπος (σ.σ Κιμ Γιονγκ Ουν) δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του;» διερωτήθηκε από την πλευρά του ο Ντόναλντ Τραμπ –σε ένα ακόμη μήνυμά του στο Twitter- λίγες ώρες αφού η Βόρεια Κορέα προχώρησε στην εκτόξευση του πυραύλου.

«H Bόρεια Κορέα μόλις εκτόξευσε ακόμα ένα πύραυλο. Αυτός ο τύπος δεν έχει τίποτα καλύτερο να κάνει στη ζωή του; Είναι δύσκολο να πιστέψει κανείς ότι η Νότια Κορέα και η Ιαπωνία θα το ανέχονται αυτό για πολύ ακόμα» ανέφερε με το δικό του γλαφυρό τρόπο ο αμερικανός πρόεδρος.
Πηγή: skai.gr