Κλείσιμο

Κίνα: Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης διέταξε ο Σι Τζινπίγκ

Τη διεξαγωγή επιχειρήσεων διάσωσης μεγάλης κλίμακας διέταξε σήμερα ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ προκειμένου να εντοπιστούν άμεσα οι αγνοούμενοι από τις κατολισθήσεις που έγιναν στην επαρχία Σετσουάν, στα νοτιοδυτικά της Κίνας.

Από τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από την κατάρρευση ενός τμήματος του βουνού αγνοούνται περισσότεροι από 140 άνθρωποι, ενώ έχουν καταπλακωθεί 62 σπίτια του χωριού Σίνμο.

Εν τω μεταξύ, δύο παιδιά είναι νεκρά από τις καταρρακτώδεις βροχές που έπληξαν το τελευταίο 48ωρο την επαρχία Χουνάν στην Κεντρική Κίνα, ενώ οι αρχές από χθες, έχουν απαγορεύσει την είσοδο σε όλες τις τουριστικές περιοχές.

Από την ισχυρή βροχή καταστράφηκαν εκατοντάδες σπίτια στην Χουνάν, ενώ πλημμύρισαν γεωργικές εκτάσεις εμβαδού 24.600 εκταρίων.

Τα δύο παιδιά, ηλικίας 7 και 5 ετών καταπλακώθηκαν από το σπίτι τους που κατέρρευσε χθες στην περιοχή Γιονγκσάν, σύμφωνα με τις τοπικές υπηρεσίες για την αντιμετώπιση εκτάκτων αναγκών.

Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Κίνας ανανέωσε την κατάσταση “κίτρινου συναγερμού” αναφορικά με την επικράτηση ισχυρών καταιγίδων για σήμερα.

Σύμφωνα με την ίδια πρόβλεψη ισχυρές βροχοπτώσεις αναμένονται σήμερα κι αύριο, σε τμήματα των επαρχιών Σιτσουάν, Χουνάν, Χουμπέι, Ανχουέι, Γιουνάν, Τσετσιάνγκ και Τσιανγκσί.

Το ύψος βροχής αναμένεται σε ορισμένες από τις περιοχές αυτές να φτάσει τα 200 χιλιοστά βροχής, ενώ οι αρχές έχουν ζητήσει από τους κατοίκους να μειώσουν τις εξωτερικές δραστηριότητές τους και να λάβουν μέτρα προστασίας κατά των ισχυρών ανέμων, των πλημμυρών, αλλά και ενδεχόμενων γεωλογικών καταστροφών.

Σημειώνεται ότι στην Κίνα υπάρχουν τέσσερα επίπεδα επικινδυνότητας για την αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων. Το κόκκινο είναι το πιο επικίνδυνο, ενώ στη συνέχεια ακολουθεί το πορτοκαλί, το κίτρινο και μπλε.
Πηγή: skai.gr - ΑΜΠΕ