Ιταλία: Σύλληψη 25χρονου Νιγηριανού για δολοφονίες και βιασμούς μεταναστών

Ο 25χρονος Νιγηριανός Τζον Οργκάις συνελήφθη στο κέντρο παραμονής αιτούντων άσυλο του Ίζολα Κάπο Ριτσούτο στην Καλαβρία της Κάτω Ιταλίας, κατηγορούμενος για δολοφονίες και βιασμούς δεκάδων μεταναστών στην Λιβύη.

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης ο Οργκάις, γνωστός και ως «Ράμπο», συνελήφθη μετά από καταγγελίες πολλών προσφύγων και μεταναστών.

Ο Οργκάις κατηγορείται ότι βασάνισε δεκάδες ανθρώπους, χρησιμοποιώντας ακόμα και ηλεκτρικά καλώδια, βίασε γυναίκες και δολοφόνησε μετανάστες, σε αποθήκες των λιβυκών ακτών. Ανάμεσα στις κατηγορίες που αντιμετωπίζει είναι και η διευκόλυνση και εκμετάλλευση της παράτυπης μετανάστευσης.

Οι μετανάστες που προσπαθούν να διαφύγουν από φυλακές, κρατητήρια και αποθήκες-κρυψώνες των λιβυκών πόλεων, τις περισσότερες φορές «συλλαμβάνονται» από τους διακινητές, οι οποίοι στη συνέχεια τούς χτυπούν, αφήνοντάς τους ημιθανείς, σύμφωνα με σειρά μαρτυριών.

Στα θύματα του «Ράμπο» φέρεται να συγκαταλέγονται και ανήλικοι μετανάστες που ήλπιζαν να βρουν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Πηγή: skai.gr