Κλείσιμο

Λονδίνο: Βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά σε τζαμί

Οι βρετανικές αρχές βρέθηκαν ξανά σε κατάσταση συναγερμού, όταν ένα βαν έπεσε πάνω σε πεζούς κοντά στο τζαμί του Φίνσμπουρι Παρκ.



Αρκετά άτομα τραυματίστηκαν στο βόρειο Λονδίνο τα ξημερώματα της Δευτέρας. Οι αρχές έλαβαν κλήση για ένα βαν που έπεσε πάνω σε πεζούς, σύμφωνα με τη βρετανική αστυνομία.


Η αστυνομία είπε ότι πήρε κλήση γύρω στις 12:20 π.μ. σήμερα τοπικής ώρας (2:00 π.μ. ώρα Ελλάδας) για σύγκρουση στην οδό Seven Sisters, η οποία τέμνει την περιοχή του πάρκου Φίνσμπερι του Λονδίνου. 

Για δύο νεκρούς και τουλάχιστον 12 τραυματίες κάνει λόγο η Sun. Η βρετανική εφημερίδα επικαλείται  δήλωση του διευθυντή του τζαμιού στο Φίνσμπουρι Παρκ, Μοχάμεντ Κόζμπαρ.

Λίγο νωρίτερα ο ίδιος άνθρωπος σε δηλώσεις του στη Sun είχε κάνει λόγο για τρομοκρατική επίθεση. 

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter του Μουσουλμανικού Συμβουλίου της Βρετανίας, ο οδηγός ενός μικρού φορτηγού παρέσυρε πιστούς που έβγαιναν από το ισλαμικό τέμενος στην περιοχή του πάρκου.


Σύμφωνα με πληροφορίες, έχει συλληφθεί ο οδηγός του οχήματος, που έπεσε πάνω σε πεζούς, πολλοί εκ των οποίων πιστεύεται ότι είναι μουσουλμάνοι, οι οποίοι έβγαιναν από το τοπικό τζαμί μετά από προσευχή. 


«Υπάρχει ένας αριθμός θυμάτων στα οποία παρέχεται βοήθεια», ανακοίνωσε η αστυνομία του Λονδίνου. Σημείωσε πως «έχει συλληφθεί ένα άτομο».

Σύμφωνα με μάρτυρα που μίλησε στο Reuters, τουλάχιστον ένα άτομο μεταφέρθηκε σε ασθενοφόρο, ενώ υπάρχουν αρκετοί αστυνομικοί και ασθενοφόρα στην περιοχή.


Άλλος μάρτυρας είπε στο BBC ότι υπάρχουν τουλάχιστον τρεις σοβαρά τραυματίες.

Στη φωτογραφία είναι ο οδηγός του βαν που συνελήφθη 

Για τρομοκρατική επίθεση έκανε λόγο σε δηλώσεις του στη Sun λίγο μετά το περιστατικό με το βαν ο διευθυντής του τζαμιού στο Φίνσμπουρι Παρκ του Λονδίνου, Μοχάμεντ Κόζμπαρ.


«Όποιος το έκανε αυτό, ήθελε να έχει ανθρώπινα θύματα και είναι τρομοκρατική επίθεση», είπε αρχικά ο Κόζμπαρ. «Το αποκαλώ τρομοκρατική επίθεση, όπως αποκάλεσα και εκείνη του Μάντσεστερ, στο Γουέστμινστερ και στη γέφυρα του Λονδίνου», συμπλήρωσε επισημαίνοντας ότι άκουσε ότι υπάρχουν θύματα αλλά δεν ήθελε να βγάλει συμπεράσματα.

Σύμφωνα με μαρτυρίες, μετά την επίθεση περαστικοί όρμησαν στον έναν εκ των δραστών και τον ακινητοποίησαν μέχρι να καταφθάσει η αστυνομία. Οι άλλοι δύο δράστες που βρίσκονταν μέσα στο βαν κατάφεραν να ξεφύγουν και αναζητούνται. 



H στιγμή της σύλληψης του οδηγού



Πηγή: skai.gr