Ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι ερευνάται για την απόλυση Κόμεϊ

Στην παραδοχή πως βρίσκεται προσωπικά υπό έρευνα για την απόλυση του διευθυντή του FBI Τζέιμς Κόμεϊ φαίνεται πως προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, αφήνοντας παράλληλα αιχμηρές υπόνοιες για τον υφυπουργό Δικαιοσύνης του.

«Για την απόλυση του διευθυντή του FBI με ερευνά ο άνθρωπος που μου είπε να απολύσω των διευθυντή του FBI», έγραψε ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών στο Twitter.

Την απόλυση Κόμεϊ είχε συστήσει πρώτος ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Ροντ Ρόζεστιν, με τον κ. Τραμπ να απορρίπτει εκ νέου την όλη υπόθεση σε βάρος του ως «κυνήγι μαγισσών».



Την Τετάρτη η «Washington Post» μετέδωσε ότι ο ειδικός σύμβουλος που έχει αναλάβει την έρευνα για τις παρεμβάσεις της Ρωσίας στις περσινές προεδρικές εκλογές εξετάζει εάν ο ίδιος ο κ. Τραμπ προσπάθησε να παρακωλύσει τη δικαιοσύνη.

Η έρευνα φέρεται άρχισε λίγες ημέρες μετά την αιφνιδιαστική απόλυση Κόμεϊ, στις 9 Μαΐου, ο οποίος, ως διευθυντής του FBI, ηγούνταν της έρευνας της υπηρεσίας σχετικά με τυχόν υπόγειες επαφές της καμπάνιας Τραμπ με ρώσους αξιωματούχους.

Ο κ. Κόμεϊ στη συνέχεια κατέθεσε ένορκα στην Επιτροπή Πληροφοριών της Γερουσίας πως τον Φεβρουάριο ο κ. Τραμπ του είχε ζητήσει να εγκαταλείψει τις έρευνες πάνω στον παραιτηθέντα Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν – καταγγελία που ο πρόεδρος αρνείται κατηγορηματικά

Ο κ. Φλιν υποχρεώθηκε σε παραίτηση στα μέσα Φεβρουαρίου, αφού παραδέχτηκε ότι δεν ενημέρωσε με ακρίβεια τον αντιπρόεδρο Μάικ Πενς για επικοινωνίες που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον.
Πηγή: skai.gr