Λονδίνο: Ξεκίνησαν οι έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς στον Γκρενφελ

Η μητροπολιτική αστυνομία του Λονδίνου ξεκίνησε τις έρευνες για τα αίτια της πυρκαγιάς στον πύργο διαμερισμάτων του δυτικού Λονδίνου (Grenfell Tower), που στοίχισε τη ζωή τουλάχιστον σε 17 ανθρώπους. Οι αρχές εκφράζουν την ανησυχία τους πως ο αριθμός των νεκρών σύντομα θα αυξηθεί καθώς 15 από τους συνολικά 78 διασωθέντες τραυματίες είναι σε κρίσιμη κατάσταση. 

Άγνωστος παραμένει και ο αριθμός των αγνοούμενων ενώ πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας εκτιμούν πως οι επιτόπιες έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιπλέον θυμάτων θα διαρκέσουν αρκετές ημέρες.

Χθες, μερίδα των κατοίκων της περιοχής υποδέχθηκε με αποδοκιμασίες τον δήμαρχο του Λονδίνου, με τους ένοικους να καταγγέλλουν πως ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις τους για την κατάσταση του κτηρίου.

«Κάποιος πρέπει να λογοδοτήσει. Αυτοί οι θάνατοι θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί» φώναξε μια εξαγριωμένη ένοικος. Ένας άνδρας χρειάστηκε να συλληφθεί από την αστυνομία, την ώρα που αστυνομικοί περικύκλωσαν το Σαντίκ Καν καθώς προχωρούσε στο πλήθος.

Ο δήμαρχος προσπάθησε να μιλήσει στις κάμερες, αλλά οι απογοητευμένοι κάτοικοι τον διέκοπταν επανειλημμένα. «Είναι κατανοητό ότι οι κάτοικοι είναι πολύ θυμωμένοι και ανησυχούν και έχουν ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις» τόνισε πάντως ο Σαντίκ Καν.

Εν τω μεταξύ, οι αρμόδιοι υφυπουργοί υποσχέθηκαν ενώπιον βουλευτών ότι «δε θα αφεθεί πέτρα ασήκωτη» στην έρευνα που διέταξε η ίδια η πρωθυπουργός της χώρας, Τερέζα Μέι.

Ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν καλωσόρισε την έρευνα, αλλά ζήτησε και μιλά αμεσότερη έρευνα μικρότερης κλίμακας εντός του καλοκαιριού.



Πηγή: skai.gr