Σε κώμα ο Αμερικανός φοιτητής που απελευθέρωσε η Βόρεια Κορέα

Σε κώμα εδώ και ένα χρόνο είναι σύμφωνα με τους γονείς του ο Αμερικανός σπουδαστής Όττο Βαρμπίερ ο οποίος τους τελευταίους τρεις μήνες κρατείτο από τις αρχές της Βορείου Κορέας και χθες απελευθερώθηκε. 

Ο 22χρονος ταξίδεψε με αεροπλάνο και το βράδυ της Τρίτης προσγειώθηκε στις Οχάιο. Από εκεί μεταφέρθηκε απευθείας με ασθενοφόρο στο ιατρικό κέντρο του Πανεπιστημίου του Σινσινάτι σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Οι γονείς του είπαν στα αμερικανικά ΜΜΕ ότι μόλις την προηγούμενη εβδομάδα ανακάλυψαν πως ο γιος τους είναι σε κώμα εδώ και ένα χρόνο.

Στην επίσημη ενημέρωση από τους βορειοκορεάτες αξιωματούχους έμαθαν ότι ο γιος τους αρρώστησε από τροφική δηλητηρίαση και έπεσε σε κώμα αφότου έλαβε ένα υπνωτικό χάπι.

Ο Όττο λίγο πριν πέσει σε κώμα, τον Μάρτιο του 2016, είχε καταδικαστεί σε 15 χρόνια καταναγκαστικών έργων επειδή είχε αποπειραθεί να κλέψει ένα προπαγανδιστικό πλακάτ από το ξενοδοχείο στο οποίο διέμενε, ως τρόπαιο.

Ο 22χρονος φοιτητής Οικονομικών από το Σινσινάτι, με δάκρυα στα μάτια είχε ζητήσει συγγνώμη για την πράξη του, μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες της Βόρειας Κορέας.

Πηγή: skai.gr