Κλείσιμο

Ο Τραμπ κατηγορεί την κυβέρνηση Ομπάμα ότι έδωσε προστασία τη Χίλαρι

Επίθεση στην τελευταία υπουργό Δικαιοσύνης της κυβέρνησης Ομπάμα εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, λίγες ώρες πριν την κατάθεση του δικού του υπουργού, Τζεφ Σέσιονς, ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας που ερευνά τις ρωσικές παρεμβάσεις στις περσινές εκλογές.

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρόεδρος κατηγορεί την Λορέτα Λιντς πως λάμβανε αποφάσεις για να εξυπηρετήσει πολιτικές σκοπιμότητες κι ότι προστάτευσε εσκεμμένα την Χίλαρι Κλίντον.

«Τελείως παράνομο», προσέθεσε.



Η κατάθεση Σέσιονς, που είναι προγραμματισμένη για τις 21:30 το βράδυ ώρα Ελλάδος, αναμένεται να είναι η απάντηση της κυβέρνησης Τραμπ στις βαριές καταγγελίες που εκστόμισε την προηγούμενη εβδομάδα ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ.

Ο κ. Σέσιονς αναμένεται να δώσει απαντήσεις για το ρόλο που διαδραμάτισε στην αιφνιδιαστική απόλυση Κόμεϊ στις αρχές Μαΐου, ειδικά τη στιγμή που είχε αυτό-εξαιρεθεί από τις έρευνες για τη Ρωσία λόγω δύο μη δηλωμένων επαφών που είχε προεκλογικά με τον ρώσο πρέσβη στην Ουάσιγκτον.

Αναμένεται επίσης να ρωτηθεί για τις καταγγελίες Κόμεϊ πως ο πρόεδρος του ζήτησε να εγκαταλείψει την έρευνα πάνω στον πρώην Σύμβουλο Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν, και εάν έκανε αρκετά για να προστατεύσει τον διευθυντή του FBI από τις φερόμενες πιέσεις, ως όφειλε.
Πηγή: skai.gr