«Συνελήφθη ο Ναβάλνι» ενώ πήγαινε σε αντικυβερνητική διαδήλωση στη Μόσχα

Υπό κράτηση τέθηκε στη Μόσχα η ηγετική φυσιογνωμία της ρωσικής αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι, όπως κατήγγειλε η σύζυγός του μέσω Twitter.

Ο κ. Ναβάλνι συνελήφθη κοντά στο σπίτι του, ενώ κινούνταν προς τις αντικυβερνητικές πορείες που διοργανώνει ο ίδιος στο κέντρο της ρωσικής πρωτεύουσας.

Συνεργάτες του έδωσαν στη δημοσιότητα φωτογραφία όπου εικονίζεται να στέκεται δίπλα σε ένα περιπολικό, με πολλούς αστυνομικούς να στέκονται κοντά του.

Οι ρωσικές Αρχές είχαν αρχικά εγκρίνει την τοποθεσία όπου θα γίνονταν οι διαδηλώσεις, όμως ο κ. Ναβάλνι δήλωσε χθες το βράδυ πως άλλαξε τον τόπο διεξαγωγής, καταγγέλλοντας ότι οι εργολάβοι που είχαν αναλάβει την κατασκευή της εξέδρας δέχτηκαν πιέσεις για να τον ταπεινώσουν.

Όπως είπε, οι Αρχές πίεσαν τις εταιρείες να μην του δώσουν εξοπλισμό βίντεο και ήχου, ώστε οι συγκεντρωμένοι να μην μπορούν να ακούσουν την ομιλία του.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Ναβάλνι είχε συλληφθεί στα τέλη Μαρτίου και είχε φυλακιστεί για 15 ημέρες αφότου συνέβαλε στη διοργάνωση μεγάλων αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στη Μόσχα και δεκάδες άλλες ρωσικές πόλεις για να καταγγελθεί η κυβερνητική διαφθορά.
Πηγή: skai.gr