ΗΠΑ: Ο Σέσιονς θέλει να απαντήσει στα ερωτήματα που άφησε η κατάθεση Κόμεϊ

Να καταθέσει ενώπιον των μελών της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας, προτίθεται o υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, Τζεφ Σέσιονς ώστε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα που προέκυψαν μετά την ακρόαση του πρώην διευθυντή του FBI, Τζέιμς Κόμεϊ.

Σύμφωνα με το Reuters που μεταδίδει την πληροφορία, ο Σέσιονς ενημέρωσε για την πρόθεσή του τον πρόεδρο της Επιτροπής Τραπεζικής, Στέγασης και Αστικών Υποθέσεων της Γερουσίας, Ρίτσαρντ Σέλμπι.

Στην επιστολή του στον Σέλπμι, ο Σέσιονς υπογραμμίζει πως η Επιτροπή Πληροφοριών είναι το πλέον κατάλληλο «σώμα» για να μιλήσει, μετά και την κατάθεση του Κόμεϊ, ο οποίος υποστήριξε ότι οι Ρώσοι είχαν παρέμβει στις περυσινές εκλογές των ΗΠΑ και ο ίδιος απολύθηκε για να αλλάξει ο τρόπος με τον οποίο εξελισσόταν η σχετική έρευνα.

Όπως σημείωνε την Πέμπτη ο Κόμεϊ, πριν την απόλυσή του, ο Ντόναλντ Τραμπ του είχε ζητήσει «πίστη» στο πρόσωπό του και του είχε ζητήσει να ερευνήσει τον πρώην σύμβουλο σε θέματα Εθνικής Ασφάλειας Μάικλ Φλιν.

Ο Φλιν αναγκάστηκε τελικώς σε παραίτηση επειδή «παραπλάνησε τον αντιπρόεδρο» σχετικά με τις συζητήσεις που είχε με τον Ρώσο πρέσβη, πριν την ανάληψη της προεδρίας από τον Ντόναλντ Τραμπ.
Πηγή: skai.gr