Έγγραφη καταγγελία κατά του Κόμεϊ ετοιμάζουν οι δικηγόροι του Τραμπ

Έγγραφη καταγγελία σε βάρος του Τζέιμς Κόμεϊ σκοπεύει να καταθέσει την επόμενη εβδομάδας ο προσωπικός συνήγορος του Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την παραδοχή του τέως διευθυντή του FBI ότι διέρρευσε σε δημοσιογράφους μέσω ενός φίλου του ορισμένες σημειώσεις για τις επικοινωνίες που είχε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Η καταγγελία θα κατατεθεί στον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Δικαιοσύνης, το οποίο επιβλέπει το FBI, όπως μεταδίδουν η «Wall Street Journal» και τα πρακτορεία Reuters και Associated Press. Παράλληλα, θα υποβληθεί και κάποιο παράπονο στις επιτροπές Πληροφοριών και Δικαστικών Υποθέσεων της Γερουσίας.

Ο προσωπικός συνήγορος του κ. Τραμπ, Μαρκ Κάσοβιτς, υποστήριξε μετά την κατάθεση Κόμεϊ ότι οι διαρροές αφορούν εμπιστευτικές επαφές με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, προσθέτοντας με νόημα ότι επαφίεται στις αρμόδιες Αρχές να αποφασίσουν εάν θα ερευνήσουν την υπόθεση.

Δεν είναι ωστόσο βέβαιο ότι ιδιωτικές σημειώσεις σχετικά με ιδιωτικές συναντήσεις μπορούν να ερμηνευτούν ως εμπιστευτικό υλικό.

Τα υπομνήματα που συνέτασσε ο κ. Κόμεϊ δεν είχαν ποτέ χαρακτηριστεί ως απόρρητα κρατικά έγγραφα. Παραδοσιακά οι σημειώσεις πρακτόρων του FBI συγκαταλέγονται στα πλέον αξιόπιστα πειστήρια σε δίκες.

Στην κατάθεσή του ενώπιον της Επιτροπής Πληροφοριών της Γερουσίας ο κ. Κόμεϊ τόνισε πως άρχισε να τηρεί τις επίμαχες σημειώσεις επειδή πίστευε πως ο κ. Τραμπ θα μπορούσε να πει ψέματα για τη φύση των επικοινωνιών τους, και διότι αισθανόταν ότι θα χρειαζόταν σύντομα να υπερασπιστεί τον εαυτό του και το FBI.

Προσέθεσε πως αποφάσισε να προβεί στις έμμεσες διαρροές μετά από ανάρτηση του κ. Τραμπ στο Twitter που άφηνε να εννοηθεί ότι είχε ηχογραφήσει συνομιλίες τους.

Ο δικηγόρος του κ. Τραμπ έχει αντιπαρέλθει ωστόσο ισχυριζόμενος ότι οι πρώτες αναφορές στις σημειώσεις Κόμεϊ εμφανίστηκαν στην εφημερίδα New York Times μία ημέρα πριν το επίμαχο τιτίβισμα.
Πηγή: skai.gr