Πλήγμα για τον Τραμπ η κατάθεση Κόμεϊ

Τα στοιχεία της δημοσκόπησης δείχνουν ότι η έρευνα που διεξάγεται για το ενδεχόμενο εμπλοκής της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016, αλλά και η αιφνιδιαστική αποπομπή του Κόμεϊ που ακολούθησε, διαβρώνουν σταδιακά το πολιτικό κεφάλαιο του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

Σε δημοσκόπηση της Ipsos για το Reuters που έγινε το χρονικό διάστημα 1-5 Ιουνίου, πριν από την χθεσινή κατάθεση του Κόμεϊ στην Γερουσία, το 38% των Αμερικανών φαίνεται να αποδέχονται τον Τραμπ, έναντι ποσοστού 58% που τον αποδοκιμάζουν.

Ο Τραμπ αναμένεται ν' αντιμετωπίσει ακόμη περισσότερα προβλήματα κατά τους επόμενους μήνες, στην περίπτωση που η υπόθεση της έρευνας γύρω από ενδεχόμενη εμπλοκή της Ρωσίας στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 εξακολουθήσει να μονοπωλεί την πολιτική επικαιρότητα στην Ουάσιγκτον.

“Νομίζω ότι η κατάσταση γίνεται πολύ περισσότερο σοβαρή για τον πρόεδρο Τραμπ. Η έρευνα υπό τον Μιούλερ συνεχίζεται. Τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν από την ακρόαση του Κόμεϊ θα ενσωματωθούν στην έρευνα. Κατά την άποψή μου, ο πρόεδρος εισέρχεται σε μία περίοδο αυξημένης πολιτικής αποσταθεροποίησης", δηλώνει ο Τζον Μπον καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο πανεπιστήμιο Texas A&M.
Πηγή: skai.gr