CNN: Ο Σέσιονς ενδέχεται να είχε και τρίτη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ρωσίας

Ο πρώην διευθυντής του FBI Τζέιμς Κόμεϊ είπε στους γερουσιαστές κατά την διάρκεια μιας κεκλεισμένων των θυρών ακρόασης ότι ο Αμερικανός υπουργός Δικαιοσύνης Τζέφ Σέσιονς ενδέχεται να είχε και τρίτη συνάντηση με τον Σεργκέι Κίσλιακ, πρεσβευτή της Ρωσίας στις ΗΠA. 

Η πληροφορία αυτή προέρχεται από ρωσικές υποκλοπές με αντικείμενο συζήτησης την συνάντηση, σύμφωνα με δηλώσεις τριών πηγών που γνωρίζουν το θέμα στο CNN.

Το CNN είχε πρόσφατα αποκαλύψει ότι οι επιτροπές που διεξάγουν έρευνα στο Κογκρέσο για πιθανή ρωσική εμπλοκή στην προεκλογική εκστρατεία του 2016 διερευνούν το ενδεχόμενο μιας τρίτης ιδιωτικής συνάντησης μεταξύ Σέσιονς και Κίσλιακ.

Η συνάντηση αυτή φαίνεται ότι πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, σύμφωνα με πηγές από τους Δημοκρατικούς και τους Ρεπουμπλικάνους στο Κογκρέσο, αλλά κι από αξιωματούχους των αμερικανικών υπηρεσιών ασφαλείας που έχουν λάβει γνώση.

Η συνάντηση αυτή φέρεται να πραγματοποιήθηκε στις 27 Απριλίου του 2016 στο ξενοδοχείο Mayflower Hotel ης Ουάσινγκτον, στο οποίο ο υποψήφιος τότε πρόεδρος των Ρεπουμπλικάνων Ντόναλντ Τραμπ πραγματοποίησε την πρώτη προεκλογική ομιλία του με θέμα, την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ.

Αντιδρώντας στη σχετική αναφορά του CNN το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ανακοίνωσε ότι δεν έγινε καμία συνάντηση στο συγκεκρξενοδοχείο. «Τα γεγονότα δεν έχουν αλλάξει. Ο (τότε) Γερουσιαστής Σέσιονς δεν είχε κάποια ιδιωτική ή άλλη συνάντηση με οποιονδήποτε Ρώσο αξιωματούχο στο ξενοδοχείο”, δήλωσε με την εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου Σάρα Ίσγκαρ Φλόρες.

Πηγή: Πηγή: CNN