Μακρόν: Μη αναστρέψιμη η συμφωνία του Παρισιού-Βολές Μπλούμπεργκ κατά Τραμπ

Την πεποίθηση η συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα θα εφαρμοστεί, εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν, στον απόηχο της απόφασης του Αμερικανού ομολόγου του Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από τη συμφωνία.

«Η συμφωνία του Παρισιού είναι μη αναστρέψιμη και θα εφαρμοστεί διότι είναι ευθύνη μας» επισήμανε ο γάλλος πρόεδρος μετά από συνάντηση που είχε στη γαλλική πρωτεύουσα με τη δήμαρχο του Παρισιού Αν Ινταλγκό και τον πρώην δήμαρχο της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ ο οποίος είναι ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή στις πόλεις.

«Δεν χρειαζόμαστε την Ουάσιγκτον» τόνισε από την πλευρά του, ο Μάικλ Μπλούμπεργκ. Όπως αποσαφήνισε, οι ΗΠΑ μπορούν να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, μέσω τη συνεργασίας με τις αμερικανικές πόλεις, τις πολιτείες και τις επιχειρήσεις. «Οι Αμερικανοί δεν χρειάζονται την Ουάσιγκτον για να τηρήσουν τις δεσμεύσεις τους, και δεν θα αφήσουν την Ουάσιγκτον να σταθεί εμπόδιο» επισήμανε.

«Είμαστε ήδη στα μισά του δρόμου και μπορούμε να επιταχύνουμε τη διαδικασία περαιτέρω, ακόμα και χωρίς υποστήριξη από την Ουάσιγκτον πρόσθεσε».

Από την πλευρά της, η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε την Παρασκευή ότι η χώρα της θα παραμείνει δεσμευμένη από τη συμφωνία του Παρισιού για το κλίμα μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ, λέγοντας πως η συμφωνία είναι ένας «ακρογωνιαίος λίθος» στις προσπάθειες για να προστατεύσουμε «τη φύση».
Πηγή: skai.gr