Φάρατζ κατά Guardian: Γέλαω τόσο πολύ με τα ψεύτικα νέα

Επίθεση στην εφημερίδα Guardian εξαπέλυσε ο πρώην επικεφαλής του UKIP Νάιτζελ Φάρατζ με αφορμή δημοσίευμά της σύμφωνα με οποίο το FBI εξετάζει το ενδεχόμενο να λειτούργησε ως «ενδιάμεσος» μεταξύ Κρεμλίνου και Τραμπ για να συνεργαστούν ώστε να επηρεάσουν το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών.

«Σε απάντηση στο άρθρο του Guardian, μού πήρε πολύ χρόνο να τελειώσω την ανάγνωσή του γιατί γελάω τόσο πολύ με αυτά τα ψεύτικα νέα» δήλωσε μέσω Τwitter ο Φάρατζ.

Σύμφωνα με τον Φάρατζ «αυτή η καταγέλαστη προσπάθεια να με συσχετίσουν με το καθεστώς του Πούτιν είναι αποτέλεσμα της φιλελεύθερης ελίτ που δεν μπορεί να δεχτεί το Brexit και τον Τραμπ».

Θεωρώ, πρόσθεσε ο λαϊκιστής πολιτικός, εξαιρετικά αμφίβολο ότι θα μπορούσα να είμαι «πρόσωπο που ενδιαφέρει» το FBI, καθώς δεν έχω καμία σχέση με τη Ρωσία.

Πηγές που μίλησαν στον Guardian ανέφεραν ότι ήταν η εγγύτητα του Φάρατζ με ανθρώπους που βρίσκονται «στην καρδιά» της έρευνας που εξετάστηκε ως στοιχείο στην ευρύτερη διερεύνηση για το πώς η Ρωσία μπορεί να έχει συνεργαστεί με αξιωματούχους της εκστρατείας του Τραμπ για να επηρεάσει τις εκλογές στις ΗΠΑ.

Ερωτηθείς από τη βρετανική εφημερίδα, ο εκπρόσωπος του Φάρατζ δήλωσε ότι δεν έχει συνεργαστεί ποτέ με Ρώσους αξιωματούχους.

To ρωσικό κράτος ποτέ δεν έχει εμπλακεί σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον άλλων χωρών δήλωσε στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν, απαντώντας στις ευρύτατες υποψίες ότι η Μόσχα επιδίωξε να επηρεάσει το αποτέλεσμα των πρόσφατων προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ και τη Γαλλία.

Πηγή: skai.gr