Μόσχα: 16 νεκροί & 200 τραυματίες από καταιγίδα που χτύπησε εν ώρα αιχμής

Τους 16 νεκρούς και τους 200 τραυματίες άγγιξε ο απολογισμός της καταιγίδας που έπληξε τη Μόσχα τη Δευτέρα, σύμφωνα με πληροφορίες Ρώσων αξιωματούχων που επικαλείται το πρακτορείο Ria Novosti. Πρόκειται για τη φονικότερη καταιγίδα που σαρώνει την πρωτεύουσα της Ρωσίας εδώ και δεκαετίες.

Το 1998, ακραία καιρικά φαινόμενα είχαν προκαλέσει τον θάνατο 10 ανθρώπων. 


Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρές βροχοπτώσεις έπληξαν την πόλη σε ώρα αιχμής, ξεριζώνοντας δέντρα, προκαλώντας ζημιές σε κτήρια και αυτοκίνητα στους δρόμους της πόλης, όπου ζουν 12 εκατομμύρια κάτοικοι.  



Σε πολλές αναρτήσεις τους στο facebook και το Twitter
, οι κάτοικοι της πόλης καταγγέλλουν ότι δεν προειδοποιήθηκαν έγκαιρα από τις αρχές για την έλευση της καταιγίδας.

Απαντώντας στις επικρίσεις, το υπουργείο διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων της χώρας υποστηρίζει ότι είχε προηγηθεί εκτενής καμπάνια ενημέρωσης από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης της χώρας. 



Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, υποστήριξε πως τέτοιας κλίμακας φυσικές καταστροφές δεν είναι πάντα εφικτό να αξιολογηθούν εκ των προτέρων για την ακτίνα της δράσης τους. 

Με σημερινή του ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter, o δήμαρχος της πόλης Σεργκέι Σομπιάνιν γνωστοποίησε ότι περισσότερα από 240 κτήρια και τουλάχιστον 2.000 αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές από την καταιγίδα. 
Πηγή: skai.gr