Κλείσιμο

Επίθεση Τραμπ στα «ψεύτικα ΜΜΕ» μετά τα δημοσιεύματα για τον γαμπρό του

Επίθεση στα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έχουν διατηρήσει στα πρωτοσέλιδα τις σχέσεις της προεκλογικής καμπάνιας του με τη Ρωσία, εξαπέλυσε ο Ντόναλντ Τραμπ, μία ημέρα αφότου επέστρεψε στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά την πρώτη περιοδεία του στο εξωτερικό.

Σε μπαράζ «τιτιβισμάτων» στο Twitter, ο κ. Τραμπ υποστήριξε ότι «πολλές» από τις διαρροές που γίνονται σε μέσα ενημέρωσης και αποδίδονται σε αξιωματούχους του Λευκού Οίκου είναι στην πραγματικότητα «ψέματα» που «κατασκευάζονται» από τα «ψεύτικα μέσα ενημέρωσης».



Ισχυρίστηκε ότι εάν κάποιο δημοσίευμα επικαλείται μη κατονομασμένες πηγές τότε «είναι πολύ πιθανό αυτές οι πηγές να μην υπάρχουν, αλλά τις εφευρίσκουν οι συντάκτες των ψεύτικων ειδήσεων».

Η επίθεση Τραμπ έρχεται υπό τη σκιά δημοσιεύματος της «Washington Post» που θέλει τον γαμπρό και στενός σύμβουλό του, Τζάρεντ Κούσνερ, να πρότεινε τη δημιουργία ενός κρυφού διαύλου επικοινωνίας με το Κρεμλίνο κατά τη συνάντηση που είχε με τον ρώσο πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον τον Δεκέμβριο.

Ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας Χέρμπερτ Μακμάστερ έχει προσπαθήσει να υποβαθμίσει την όλη υπόθεση, λέγοντας ότι οι ΗΠΑ διατηρούν τέτοια κρυφά κανάλια επικοινωνίας με διάφορες χώρες, όμως το δημοσίευμα έχει πυροδοτήσει νέα ερωτήματα όσον αφορά τις επαφές του επιτελείου Τραμπ με τη Μόσχα.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε, σε σειρά συνεντεύξεων που παραχώρησε το Σαββατοκύριο, ο υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας Τζον Κέλι, λέγοντας πως η σύσταση διαύλου επικοινωνίας με τη Ρωσία θα μπορούσε να είναι κάτι καλό.

Οι παρεμβάσεις της Ρωσίας κατά την περσινή προεκλογική περίοδο ερευνώνται από διάφορες επιτροπές του Κογκρέσου, ενώ το υπουργείο Δικαιοσύνης διόρισε τον Ρόμπερτ Μούλερ, πρώην διευθυντή FBI, ως επικεφαλής ανεξάρτητης έρευνας για την υπόθεση. Ο κ. Τραμπ έχει χαρακτηρίσει τον διορισμό Μούλερ ως «κυνήγι μαγισσών».

Η εμπλοκή του κ. Κούσνερ μπορεί ωστόσο να φέρει την έρευνα μέσα στον κλειστό κύκλο του κ. Τραμπ.

Υπό τη σκιά αυτών των εξελίξεων, ο αμερικανός πρόεδρος εξετάζει το ενδεχόμενο ριζικών αλλαγών προσωπικού στο επιτελείο του και στον Λευκό Οίκο.
Πηγή: skai.gr