Κλείσιμο

Η Ουγκάντα απαγόρευσε ολλανδική ταινία που «δοξάζει την ομοφυλοφιλία»

Απαγόρευση της προβολής της ολλανδικής ταινίας «The Dinner Club» στην Ουγκάντα, πρωτίστως διότι «δοξάζει την ομοφυλοφιλία» αποφάσισε η αρμόδια υπηρεσία της αφρικανικής χώρας, όπως ανακοίνωσε η ολλανδική πρεσβεία στην Καμπάλα.

Ο ομοφυλοφιλικός έρωτας είναι παράνομη πράξη στην Ουγκάντα.

Στην αξιολόγηση του έργου, το Συμβούλιο για τα Μίντια σημειώνει πως οι γυναικείοι χαρακτήρες συγκροτούν μία λέσχη που «στην πραγματικότητα είναι ένα είδος πορνείου», ενώ παράλληλα υπάρχει πληθώρα αισθησιακών και ερωτικών συνευρέσεων.

Το Συμβούλιο στέκεται ιδιαίτερα σε μία σκηνή όπου δύο γυναίκες περιγράφουν τις δυσκολίες των σχέσεων με άνδρες, με την ένσταση «αυτό είναι αντίθετο στις αξίες της Ουγκάντα».

Οι ελεγκτές υποστηρίζουν επιπλέον πως η ταινία περιέχει απρεπή γλώσσα, επικαλούμενοι ως παράδειγμά περιπτώσεις όπου ομοφυλόφιλοι άνδρες κυκλοφορούν μεθυσμένοι. Παράλληλα, σημειώνουν ότι υπάρχουν πολλές σκηνές που εικονίζουν κάπνισμα, «ειδικά από γυναίκες».

Σε ανάρτησή της στο Facebook, η ολλανδική πρεσβεία καταγγέλλει την απαγόρευση προβολής του «The Dinner Club», και προσθέτει ότι θα αποσυρθεί από το Φεστιβάλ Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου που διοργανώνεται στην Ουγκάντα.
Πηγή: skai.gr